Hem | Övriga Nyheter | Hälsa | Hitta rätt i öppenvården i Håbo

Hitta rätt i öppenvården i Håbo

image

Jag som en gång var listad hos Bålsta Vårdcentral fick leta en stund för att komma fram till min nuvarande husläkarmottagning.

Namnet Bålsta Vårdcentral verkar officiellt inte existera längre, det förra driftföretaget Medpro Clinic använde dock namnet i praktiken.
Trots att Medpro gick i konkurs 12 juni 2012 och efter att Familjeläkarna i Saltsjöbaden AB tog över driften 1 augusti 2012  finns den gamla hemsidan (http://www.medprobalsta.n.nu/) kvar vid dagens datum av någon anledning.

Men upplyst som jag är att det är Familjeläkarna i Saltsjöbaden AB som driver stället sökte efter de på nätet och kom fram till deras hemsida (http://www.famlak.se/ ). Men där står ingenting om deras filial i Bålsta under Husläkarmottagning/Mottagning. För att vara på säkra sidan ringde jag upp 08-numret (?) på sidan men det var enbart till deras mottagning i Saltsjöbaden.

Landstinget borde ha de rätta uppgifterna tänkte jag så gick jag in på deras hemsida (http://www.lul.se/sv/Vard-halsa/Sjukvard/Primarvard/Alla-vardcentraler-A-O/).
När jag där klickar på länken Familjeläkarna Bålsta kommer jag fram till företagets hemsida igen där det står ingenting om mottagningen i Bålsta, ingen adress, beskrivning eller telefonnummer.

Adressen Håbo kommun anger på sin hemsida går till ytterligare en landstingsadress (?)  (http://www.1177.se/Uppsala-lan/) där man har de rätta uppgifterna till Familjeläkarna Bålsta.
Men informationen rymmer bara telefonnumret och adressen, ingen annan information om vården kan man hitta där.
Det intressanta med denna webadress är att i länken (http://www.1177.se/Uppsala-lan/Hitta-vard/Uppsala/Kontakt/Balsta-vardcentral-Medpro-clinic/) används fortrarande namnet Bålsta Vårdcentral och Medpro Clinic, trots att länken går till Familjeläkarna Bålsta.

Att telefonnumret till husläkarmottagningen i Bålsta centrum var och är detsamma under alla dessa ägarbyten är förstås glädjande, men för en utifrån är det inte lätt att komma fram till rätt instans.

De övriga husläkarmottagningarna i Håbo (med egna hemsidor) är:


Attila Gal
Håbo Portalen