Hem | Övriga Nyheter | Hälsa | Må bra av att skapa

Må bra av att skapa

image

Att skapa något med dina egna händer utifrån dina egna idéer, det är både roligt och det gör att du mår bra. Det finns grymt många DIY-bloggar, sidor, forum med mera, där vanliga personer visar upp konstverk, prydnader, snickerier och mycket mer.

Att skapa eller pyssla eller en slags hobby som alla kan göra. Även om många tänker att ”pyssla”, det är vad man gör med barnen, så är det inte bara det. Grejen är ju att inom termen pyssel finns det så otroligt mycket att göra. Fast vi vuxna kanske inte säger att vi sitter och pysslar utan använder andra namn för det.

Tillverka saker du tycker om
Oavsett om du säger pyssla, eller att du är en DIY-are, så finns det många möjligheter och många material att välja att jobba med. På Kinn.com finns det en mängd material och inspiration att ta del av. Där finns det en massa material för konst och konsthantverk. Du kanske vill testa på att jobba med vax, gips, resin eller latex? Eller vill du testa på att arbeta med lera? Att skapa det mår både kropp och själ bra av. Det finns dessutom vetenskapliga belägg för att pyssel har positiva effekter på den mentala hälsan. 

Bli din egen konstnär 
Att våga testa är första steget för att bli bra på något. Sedan är det inte heller ett måste att det blir perfekt. Att göra något med händerna, oavsett om det är att måla, gjuta eller att på annat sätt få fram konstverk gör att man känner sig nöjd med sig själv. Det är du som bestämmer vad du vill göra och om det ska ses som pyssel eller om det är av mer konstnärlig art. Så våga helt enkelt att testa på olika material för att komma fram till vad det är som du är bra på. 

Attila Gal
HåboPortalen