Hem | Övriga Nyheter | Hälsa | Är du orolig över din hälsa?

Är du orolig över din hälsa?

image

Det finns många olika orsaker att oroa sig över hälsan. Kanske sover du dåligt, äter dåligt eller helt enkelt inte hinner med att träna. Eller har du nyligen lagt om din kost och vill veta om du verkligen får i dig alla vitaminer och mineraler du behöver?

Med en hälsokontroll kan du få snabba och korrekta svar samt råd om hur du bör följa upp om det är så att det behövs. 

Lever du ett stressat liv?
Stress är väldigt dåligt för både kropp och själ och kan leda till en rad olika sjukdomar om du inte passar dig. Om du upplever mycket stress under en kortare period av olika anledningar behöver du inte oroa dig så mycket.

Men om du ständigt upplever att du är stressad och inte hinner med att pausa för att andas och lugna ner dig, bör du verkligen se över vad det är som egentligen stressar dig. Är det arbetet eller hemlivet som är orsaken?

Hur ser din kost ut?
Det är väldigt få människor som äter en perfekt balanserad kost och verkligen får i sig tillräckligt med vitaminer och mineraler. Samt håller sig undan allt som kan skada kroppen på lång sikt. Det är inget att skämmas över!

Testa hälsan där du bor
Men om du vet med dig att du äter bristfälligt kan det vara smart att utföra en hälsokontroll för att se hur det egentligen står till med kroppen. Om du tex. bor i Uppsala - boka då en tid för att testa din hälsa i Uppsala så snart som möjligt! Nästan alla mindre och större städer har ett stort utbud av olika hälsocentraler. 

Tränar du regelbundet?
Egentligen behöver du inte ge dig ut på regelbundna löpturer eller bege dig till gymmet flera gånger i veckan för att leva hälsosamt. Men det kan vara smart att ta cykeln till jobbet istället för bilen osv. På så sätt smygtränar du i vardagen utan att du egentligen märker av det!

Attila Gal
HåboPortalen