Hem | Övriga Nyheter | Kommunalrådets krönika | Det lackar emot jul

Det lackar emot jul

image

Den senaste tiden har nog alla känt en viss uppgivenhet. Det har varit mörkt och regnigt – ja, rent av tråkigt – under hela november. Visserligen har det varit varmare än vanligt, men solen har lyst med sin frånvaro och någon snö har vi inte sett

I detta tråkiga blask har det dock funnits en del ljusglimtar, och jag tänker lyfta en sak som jag tycker är av stor betydelse för hela kommunen, och det är föräldravandringen som pågått under hela hösten tack vare ett antal engagerade föräldrar. Dessa tappra nattvandrare tillbringar fredag– och lördagskvällar ute i samhället och bidrar aktivt till att skapa ett tryggare samhälle för oss alla. Tyvärr är de ganska få, vilket gör att verksamheten börjar bli svår att hålla igång. Jag vet att väldigt många har åsikter om tryggheten i centrum på helgkvällarna, och därför tror jag att det finns många fler som skulle kunna vara med och bidra till att skapa det centrum vi alla vill ha. Samtidigt kan vi ju passa på att lära känna våra ungdomar och deras behov bättre.

Vi har redan tillsammans med föräldrar, Bålstapolarna och polisen lyckats få en tryggare miljö i kommunen, och det är naturligtvis bra för alla medborgare, men om vi slutar anstränga oss försvinner dessa resultat! Det är inte speciellt betungande, och dessutom rätt så trevligt, att ägna en kväll åt denna välgärning. Vi vinner alla på att det är fler som engagerar sig i våra ungdomar som är ute om kvällarna. Bonusen blir inte bara tryggare ungdomar och ett tryggare samhälle, utan även mindre skadegörelse och således mer pengar över till annat. Därför uppmanar jag nu många fler vuxna att ansluta sig till föräldravandringarna. Ta chansen att vara en lokal hjälte för en dag!
Detaljer om var, när och hur Du kan engagera dig finns på www.nattvandring.nu/balsta

Vi kan göra väldigt mycket med små insatser och det är viktigt nu när novembers dysterhet har bytts mot decembers ljus, förväntan och snart även helgfrid. Det finns många i samhället som inte kan ta vare sig gemenskap eller julfirande för givet. Alla förtjänar att få en välbehövlig paus i vardagen och jag hoppas vi kan ta oss an ett nytt år med stor tillförsikt och framtidstro för vår fantastiska kommun.

Till sist vill jag tillönska alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Nina Lagh (M)
Kommunstyrelsens ordförande