Hem | Övriga Nyheter | Kommunalrådets krönika | Kommunalrådet har ordet

Kommunalrådet har ordet

image

Fredagen den 10 juni är en dag att minnas. En dag med många olika perspektiv. Dagen började med en strålande sol från en blå himmel och en otrolig värme. Jag var på skolavslutningen på Gröna Dalen skolan för mitt barnbarn Thilda 9 år. Barnen sjöng så otroligt fint och rektor P A Wallner höll ett mycket bra tal till barnen.

Vid lunch så invigde jag anhörigcentret på Källvägen. En mötesplats för våra anhöriga som vårdar och stöttar sina nära och kära. Förhoppningen är att det ska bli en betydelsefull plats för samtal och gemenskap och att få kunna byta erfarenheter, att kunna få vila och hämta nya
krafter.

Efter invigningen så blev det en vigsel i kommunhuset. Ett lyckligt par som ville och hade bestämt sig för att leva tillsammans. Det är alltid lika roligt och ärorikt att få viga samman par, att få vara med om detta stora viktiga ögonblick.

Vid femtiden vidtog nästa invigning och det var Skateparken som skulle invigas. Arne Andersson Gatuchefen och jag hade lovat att åka skate (jag hade lovat på bådas vägnar) Innan invigningen så var det en skatetävling och när vi såg alla duktiga, lovande barn och ungdomar så lämnade vi VO. Det var kanske fegt men fredagen skulle fortsätta så med risk att skadas så backade vi.
Skateparken är en helt fantastisk plats som jag hoppas att alla våra ungdomar, barn och vuxna kommer att ha mycket glädje av.

Hem för att byta skor och sedan upp till Aronsborg och niornas bal, en bal som höll på att inte bli av.
Jag är mycket glad att balen kunde genomföras. Ungdomarna som tillbringat nio år av sitt liv i skolan var för dagen de största, vackraste och de absolut bästa. Fantastiskt att få se alla vackra par som gick på den röda mattan in till restaurangen för att bli serverade och uppassade av föräldrar.
Allt förflöt helt fantastiskt, många föräldrar arbetade och allt var otroligt lugnt. Ungdomarna skötte sig exemplariskt och dansade hela kvällen så svetten lackade och fötterna värkte. Vi fick under kvällen besök av Polarna och Nattvandrarna som kunde berätta att det var en lugn skolavslutning i hela kommunen.

När jag vid 00.30 promenerade hem, trött men lycklig, så kom tankarna på vilken fantastisk dag det varit. Fredagen den 10 juni.
Jag önskar Er alla en fantastisk sommar med mycket vila och ledighet och vi hörs igen i höst

Agneta Hägglund
Kommunalråd