Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Bålstapolarna en av fyra finalister till GötaPriset

Bålstapolarna en av fyra finalister till GötaPriset

image

Håbo kommuns framgångsrika brott- och drogförebyggande arbete genom Bålstapolarna har belönats med en finalplats till GötaPriset 2011.

I februari gick anmälningstiden ut för GötaPriset 2011. Då hade 379 utvecklingsprojekt skickats in, en fördubbling jämfört med förra gången. Bland dessa 379 valde nomineringsgruppen ut 52 projekt som gick vidare. De nominerade skickade därefter in en uppsats som beskrev projektet lite närmare. Av dessa 52 har nomineringsgruppen nu utsett fyra finalister som ska bedömas av en jury. En av dessa finalister är Bålstapolarna.

Bålstapolarna bedriver ett brott- och drogförebyggande arbete inom Håbo kommun. Syftet med Bålstapolarna är att öka tryggheten i den offentliga miljön samt att förbättra samverkan mellan olika myndigheter. Huvuduppgiften som Bålstapolarna har är att skapa och vidmakthålla relationer med kommunens alla ungdomar. Polarna, 19 ungdomar mellan 17-20 år och två ungdomssamordnare, finns ute i hela kommunen för att stödja alla ungdomar varje fredags- och lördagskväll mellan klockan 20.00-02.00. Bålstapolarnas arbete har bidragit till att minska ungdomsbrottsligheten i kommunen.

- Alla vi som arbetar med Bålstapolarna känner oss både stolta och glada över att vårt arbete uppmärksammas. I våra dagliga kontakter med ungdomarna märker vi att vårt arbete gör skillnad. Att vi nu är en av fyra finalister till GötaPriset känns som ytterligare en bekräftelse på att Håbo kommun har satsat rätt, säger ungdomssamordnare Johanna Sellberg.

GötaPriset delas ut till bästa utvecklingsprojekt inom offentligt finansierade verksamheter. Priset delas ut vid Kvalitetsmässans invigningsgala på GöteborgsOperan den 15 november. Vinnaren får 150 000 kronor plus äran och mycket uppmärksamhet. De fyra finalisterna är Bålstapolarna - Håbo kommun; Glada Hudik-teatern; Mobila akutteamet för äldre - Akutgeriatriska kliniken Landstinget Kronoberg; IDA, inkludering, delaktighet och aktivitet i förskolor och skolor - Västerås stad.

Beskrivning av Bålstapolarnas arbete till GötaPriset 2011 (pdf, 1 MB)