Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Håbo kommun arrangerar miljövecka för tredje året i rad

Håbo kommun arrangerar miljövecka för tredje året i rad

image

Vecka 13 arrangerar Håbo kommun för tredje året i rad en miljövecka. Årets tema är Hållbar energi, vilket också är FN:s fokus i år.

Veckan börjar den 26 mars med att vi bjuder de 200 första som cyklar till pendeln på ett schysst cykellyse. Lördagen den 31 mars arrangeras nedsläckning under Earth Hour och eldshow.
Under vecka 13 bjuds Håbos kommuninvånare in till föreläsningar, seminarier, miljömässa och andra aktiviteter som inspirerar till ett mer hållbart sätt att leva. Detta som ett led i arbetet för att nå målsättningen om en fossilbränslefri kommun till 2050.
Alla evenemang som sker under veckan finns presenterade på www.habo.se/miljovecka

Vem utmanar du under miljöveckan?
Nu kan du enkelt utmana vem du vill – inte bara för att så många som möjligt ska släcka under Earth Hour, utan framför allt för att lova varandra nya vanor som vänder klimatutvecklingen, på kort eller lång sikt. Var med du också! Din utmaning kan riktas till en vän, eller organisation, eller lämnas öppen för vem som helst att anta. Skapa din utmaning eller läs mer om vad Håbo kommun gör för att nå miljömålen, på www.habo.se/miljovecka.

Källa: Håbo kommun