Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | "Vägen ut ur hatet" - måndag 2 mars

"Vägen ut ur hatet" - måndag 2 mars

image

Inbjudan till en temakväll med Emerich Roth, fantastisk föreläsare och överlevare från koncentrationsläger. Föreläser gör också Mikael Spreitz - skådespelare, känd som gladiatorn "Tor" i programmet "Gladiatorerna" och flitigt förekommande föreläsare med stort samhällsengagemang.

När: Måndag 2/3 kl 18-21. Servering i pausen.
Var: Gransäterskolans matsal.

Emerich, som upplevt nazisternas grymheter under andra världskriget, har i över 30 år arbetat med utslagna ungdomar i samhället. Sedan 1993 har han också, tillsammans med så kallade före detta "värstingar" hållit föredrag i skolor över hela landet.

I skolan får eleverna under dagen lyssna till Emerich och Mikael och får möjlighet till att ställa frågor, samtala och diskutera med dem. Temat för dagen liksom för kvällen är dåtid, men framförallt om nutid, om vad hatet och våldet bottnar i och vad vi tillsammans kan göra för att motverka våldstendenserna i samhället.

Vilken framtid vill vi ha? Hur kan vi göra för att hjälpa ungdomar i vår närhet som är i farozonen? Emerich och Mikael ger oss sina synpunkter utifrån sina erfarenheter.

Denna temadag är också en del av ett Erasmus+-projekt som Gransäterskolan och Aspen driver just nu - "skapa fred i Europa". Mer information om detta projekt kommer på hemsidan snarast.

VÄLKOMNA!

Källa: Håbo kommun