Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Håbo kommun gör Nationaldagsfirandet på Skokloster till tradition!

Håbo kommun gör Nationaldagsfirandet på Skokloster till tradition!

image

Nu skapas en återkommande högtidsfest som välkomnar hela familjen till Skokloster på Nationaldagen 6 juni. En av årets nyheter är en bondauktion med tv-profilen Peder Lamm där intäkterna går in till badplatsen vid Skokloster.

En nyhet för i år är bondauktion på Skokloster Wärdshus med auktionsförrättaren Peder Lamm, känd tv-profil med antikviteter och kulturhistoria som specialitet. En annan nyhet är Skokloster kyrkas blomsterverkstad med kransbindning för stora och små. I kyrkan arrangeras även en orgelkonsert med Staffan Krafft och nationaldagens gudtjänst kommer att teckentolkas.  Det blir vernissage av slottets nya sommarutställning samt öppning av konstnären Birgitte Söndergaards utställning i Stenhuset.

Romeo & Juliakören återkommer även i år och sjunger och spelar på plats. Förutom kören kommer ett tivoli, en särskild ceremoni för nya medborgare att arrangeras med tillhörande traditionsenligt nationaldagstal.

Stort engagemang
Årets nationaldag genomförs av Håbo kommun i nära samarbete med Skokloster kyrka, Skokloster slott, Skokloster Macken, Skokloster Wärdshus, Håbo Marknad, Skokloster Gille, Slottsgården, Galleristen Magnus Säker med flera.

– Här råder ett fantastiskt engagemang! Vi som arbetar med Nationaldagen är stolta över årets program där de sista detaljerna arbetas fram. Vi hoppas presentera fler spännande programpunkter i början av juni säger Åsa Eriksson, kulturutvecklare på Håbo kommun och ansvarig projektledare för Nationaldagen.

 

Attila Gal

HåboPortalen