Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Earth hour-firande med fokus på energi

Earth hour-firande med fokus på energi

image

Sedan ett antal år tillbaka har Håbo kommun på olika sätt uppmärksammat världens största klimatmanifestation, Earth hour.

 År 2016 firas timmen då alla uppmanas att släcka för klimatet klockan 20.30 - 21.30 den 19 mars. Under den dagen anordnas aktiviteter som uppmärksammar energi och klimat i Håbo bibliotek.
– I år vill vi gärna passa på att påminna så många som möjligt om den opartiska och kostnadseffektiva energi- och klimatrådgivning som finns tillgänglig för alla Håbobor som vill minska sin energianvändning, berättar Anna Atterlöf, samhällsplanerare.

Det finns många enkla knep för att minska sin energiförburkning och spara egna pengar och jordens resurser.
– Genom klassiska knep som att stänga av datorn ordentligt och välja låg tvättemperatur kan du lätt spara energi. Sedan kan man förstås göra en hel del med sin uppvärmning till exempel, där kan en sådan person som energi- och klimatrådgivaren ge tips på specifika lösningar.

På plats den 19 mars
Kommunens energi- och klimatrådgivare finns på plats i Håbo bibliotek mellan kl. 10 och 14 den 19 mars. Utöver detta anordnas Earth hour pyssel för barn kl. 10-15 och en klimatutställning finns på plats i biblioteket till och med den 21 mars.

En opartisk kostnadsfri service för alla
Om man inte kan vara på plats den 19 mars så finns många fler chanser. Energirådgivningen nås via telefon 08-29 11 29( telefontid vardagar mellan 9-12 och 13-16) eller e-post till info@energiradgivningen.se.

Läs mer: www.energiradgivningen.se/kommun/habo
Läs också: habo.se/earthhour

Källa: Håbo kommun