Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Demokratidagen firar 10 år!

Demokratidagen firar 10 år!

image

Den 16 oktober genomförs Demokratidagen för tionde gången i Håbo kommun.

Årets tema är kultur och fritid.

- Det är en dag för Håbos ungdomar, som är till för att ge dem möjlighet att diskutera aktuella samhällsfrågor för just ungdomar, säger Anette Pettersson Faye, enhetschef Ung och Hälsa, Förening och Anläggning.

I år deltar cirka 100 deltagare på Demokratidagen som hålls på konferensanläggningen Lastberget. Av dessa 100 är cirka 70 ungdomar från årskurs 7 till och med årkurs 3 på gymnasiet.

Det kommer även vara representanter från Ungdomsrådet, tjänstepersoner från kommunen, kommundirektören, representanter från de olika partierna, kommunalråd Liselotte Grahn Elg (M) och oppositionsråd Agneta Hägglund (S).

Under förmiddagen kommer Pa Modou Badjie, föreläsaren och medlem i musikgruppen Panetoz, tala om social kunskap, vikten av bra kultur och fritidsverksamhet för unga.

- Fokus under dagen är kultur- och fritidsfrågor. Framförallt vill vi få in viktiga åsikter till förarbetet inför en ny simhall och ett nytt kulturhus/bibliotek/mötesplats, säger Anette.

Det pågående ungdoms- och elevdemokratiarbetet på kommunens högstadieskolor, gymnasiet och i Ungdomsrådet kommer också att synliggöras.  

Mer information finns på www.habo.se/demokratidagen

Källa: Håbo kommun