Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Nytänd konstnär ställer ut

Nytänd konstnär ställer ut

image

Precis som hennes tavlor uttrycker känslor, längtan och fantasi, lika mycket utstrålar hon livskraft och glädje. Det handlar om konstnären Marit Simborn från Skokloster som sedan barndomen alltid roats av att ha en penna till hands och rita några figurer eller teckna av någons ansikte. I dagarna har hon hängt sina tavlor i Kalmarsand RestauRang och Bar i Bålsta.

Marit är en mycket kreativ person vilket visar sig när hon samlat ihop en del av de alster hon åstadkommit under åren. Hennes konstnärliga kreativitet har legat nere en tid men när hon nu tagit upp verksamheten igen har hon fått tillbaka skaparkraften. Med hennes samlade verk hoppas hon att även andra skall smittas av hennes inspiration och förmåga att skapa. Hon arbetar i olja, akryl, akvarell och blyerts.

En kreativ person öppen för utmaningar
Det är en öppen och glad kvinna man möter i Marit och hon låter sig gärna stimuleras av allt vad livet har att bjuda och då med tanke på naturens krafter av olika slag. Hon arbetar i kyrkan och är aktiv inom Röda Korset. Att Skokloster ligger henne varmt om hjärtat kan man inte ta miste på eftersom många motiv är därifrån plus att slottet finns med både på allehanda bruksföremål och på tavlorna. Utställningen på restaurangen i Kalmarsand är bara en i raden av utställningar som hon kommer att ha. Bland annat kommer hon att ställa ut och sälja sin konst i Skokloster Lanthandel.

Inget är för sent i en konstnärs liv
– Med den här utställningen vill jag visa upp vad jag gjort samtidigt som det är en språngbräda till ett mer kreativt liv inom konstens ramar. Det ger mig ny inspiration och visst finns önskan om att en dag kunna leva på konsten även om det känns avlägset just nu. Men att få hänge sig åt konsten har följt mig genom livet och nu när jag fått ny inspiration kanske det jag drömmer om kan bli verklighet, säger en mycket livsglad Marit när hon går runt i restaurangen och hänger sina tavlor.

Tommy Hildorsson