Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Höstlov på Skoklosters slott

Höstlov på Skoklosters slott

image

Skoklosters slott ligger i naturskön miljö vid Mälarens strand, mellan Stockholm och Uppsala, nära Arlanda. Det är ett av Europas bäst bevarade barockslott, med möblerade slottsvåningar från olika århundraden.

På spaning på slottet
En tipsrunda i slottets bottenvåning. Testa dina kunskaper om 1600-talet och Skoklosters slott genom att delta i vår frågesport! Fina priser utlovas!

Barnverkstaden är öppen kl. 12-16. Gratis! Kom och pröva en riktig prinsessan på ärten-säng! Passa på att läsa en saga. Tillverka ett eget smycke med inspiration från tavlorna i slottet!  Rita och måla eller lägg pussel!

Barn & familjevisning: kl. 12, 13, 15  Upptäck draken i taket, titta in i salen som aldrig blev klar och spana in spännande vapen och rustningar!

Visning för vuxna 14

Missa inte
Kvällsvisning i ficklampans sken den 1, 2 3 nov kl 18
När mörkret lagt sig tar vi oss fram i ficklampans sken och får kanske en föreställning om hur slottslivet var för några hundra år sedan. Vi lovar att det blir en annorlunda rundvandring i slottet ör den som törs... OBS! Föranmälan till kvällsvisning: tel. 08 402 30 60, kl. 9-12.
Begränsat antal platser.
Visning: Vuxna 110 kr. GRATIS för barn och ungdomar t.o.m. 18 år.

www.skoklostersslott.se