Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Joakim Janzén i årets Väsby Melodifestival

Joakim Janzén i årets Väsby Melodifestival

image

Det är första gången Håbo kommun representeras i Väsby Melodifestival, Sveriges första melodifestival för personer med funktionsnedsättning inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionsnedsatta). Joakim Janzén kommer i finalen den 14 januari sjunga Thomas Ledins ”Sommaren är kort”.

 

- Jag är full av beundran över Joakims engagemang och mod. Jag vill tacka honom för att han tog uppdraget att representera oss i det här sammanhanget. Joakim kan förhoppningsvis bli en förebild för andra funktionsnedsatta att välja den egna vägen och förverkliga sina drömmar säger Mia Rengius, biträdande enhetschef LSS på Håbo kommun.

- I Håbo kommuns LSS-bostäder strävar vi mot att alla individer ska få möjlighet att uttrycka sin vilja för att nå ett så självständigt liv som möjligt. Grunden för att uttrycka sin vilja är en fungerande kommunikation. Som stöd för till exempel att lära sig en sång kan man använda sig av bilder eller tecken som komplement till det talade språket. Precis som för alla andra melodifestivalartister ligger hårt arbete bakom Joakims framträdande den 14 januari. Skillnaden ligger bara inom vilka områden man behöver träna, avslutar Mia.
Vad är Väsby Melodifestival

Väsby Melodifestival är Sveriges första melodifestival för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Festivalen arrangeras av Upplands Väsby kommun, hade premiär förra året och planeras bli ett årligt återkommande evenemang. Artisterna kommer från olika Stockholmskommuner och tävlar genom att sjunga sitt bidrag live på scenen med hjälp av kör och levande orkester. Finalen går av stapeln den 14e januari kl 18.30 på Scandic Infra City, Upplands Väsby.

Intresset för att delta i Väsby Melodifestival är stort, festivalen har vuxit till det dubbla från förra året. I år deltar tio kommuner jämfört med fem kommuner förra året. Deltagande kommuner är Upplands Väsby, Sollentuna, Sigtuna, Upplands-Bro, Håbo, Sundbyberg, Täby, Vallentuna och Stockholms Stad med stadsdelsförvaltningarna Norrmalm och Östermalm.

Källa: Håbo kommun 

Relaterade sidor & dokument