Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Fullsatt aula hänfördes av storbandkonsert

Fullsatt aula hänfördes av storbandkonsert

image

Söndagens storbandskonsert i Fridegårdskolans aula fick en entusiastisk publik i mogen ålder att jubla och sjunga med i ett stort antal klassiska jazzlåtar från epoker som dominerades av legender som Harry Arnold, Duke Ellington, Thore Ehrling, Count Basie, Glenn Miller, Frank Sinatra med flera.

Konserten framfördes med stor känsla och spelglädje av Sonora Big Band under ledning av kapell-mästaren Claes Hernborg. Claes är också är bandets sångare och har en mäktig röst som ger rysningar av välbehag. Bandet har tre blås-sektioner, trumpet, trombon och saxofon samt en kompsektion med piano, trummor och bas. Totalt var det 15 man och en kvinna som fängslade publiken med sin undersköna musik.
Efter en första timme av musikaliska återblickar med nostalgiska förtecken, kunde publiken under en halvtimmes paus ägna sig åt mingel och förfriskningar i foajén.
 
Därefter följde ytterligare en timme fylld av fler odödliga klassiker från den tid då det begav sig.
Konserten arrangerades av Lions Club Bålsta och SPF Håbo med stort sponsorstöd av Bålsta Upplands Bro Järfälla Bladet. Överskottet, ca 20 000 kr, går oavkortat till Lions Hjälpverksamhet. Arrangörerna tackar för det enorma publikstöd de fick uppleva. Biljetterna var slutsålda redan fem veckor före konserten! Detta gör att man redan nu funderar på en upprepning nästa år.

Bo Hansson