Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Upplevelser i Håbo visades i centrum

Upplevelser i Håbo visades i centrum

image

I lördags kunde man få tips på upplevelser i Håbo när ett antal av våra besöksmål visade sina aktiviteter i en mini-turist-mässa i Bålsta centrum.

På torget i Bålsta centrum hade flera av Håbos aktörer inom besöksnäring slagit upp sina bord för att visa vad man har att bjuda på. Biskops Arnö lottade ut en lunch för två bland besökare som lämnade sitt namn och samtidigt kunde man smaka på det hembakade majsknäcket med dipp. På Biskops Arnö finns sommartid också café och man har visningar av örtagården, dessutom vacker natur med vandringsstigar och badplatser. Flera gånger om året arrangeras också publika evenemang som konserter och festivaler.

Skokloster Slott som är kommunens mest besökta turistattraktion hade med sig modellen av slottet, här pratar Lotta Lindley med ett intresserat barn. Dessutom delade man ut rabattkuponger till förbipasserande; gå två - betala för en. Slottet öppnar för allmänheten först över påskhelgen, men för säsongen öppnar man i maj månad.
 
Carin Rubbestad från Tallbo Café bjöd på hembakad kaka. Tallbo Café ligger i Övergran och har öppet varje lördag och söndag. Här finns både hembakat och en del lokalt hantverk till försäljning. Cafét är populärt bland motorentusiaster och cyklister, det ligger perfekt precis intill gamla Enköpingsvägen.

Håbo Marknads AB fanns på plats för att visa Håbos alla upplevelser, från naturvandringar till smakupplevelser. Skokloster Wärdshus deltog också i evenemanget. Wärdshuset som har både restaurang och boende ligger bra till för den som vill fördjupa sig i slottet och de vackra omgivningarna.
 
Upplev Håbo i Bålsta Centrum kommer att bli ett årligen återkommande arrangemang där besökare ska kunna hitta nya pärlor att göra utflykter till.

Jenny Lindberg
Turismkoordinator
Håbo Marknads AB