Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Men nu har det väl allafall spårat ur…

Men nu har det väl allafall spårat ur…

image

Du liksom jag har kommit till den här planeten utan att vi själva bett om det. Är det då inte rimligt att vi anpassar oss till naturlagarna i första hand och till de levande varelser som redan fanns här när vi kom, i andra hand.

Som barn och ungdom tror vi att vi vet bäst själva hur vi skall bete oss. I vissa fall är det så men i de flesta fall är det bra att lyssna på dem som är äldre än oss själva. Men just här och nu är det många vuxna politiker som visar minst förståelse och sunt förnuft.

Det finns barn som verkar klokare än vuxna män och kvinnor. Vanligast är ändå att de som levt länge på Jorden har lärt sig vad ödmjukhet, sunt förnuft och logiskt tänkande är. Detta tycks dock inte gälla alla och speciellt inte politiker eftersom många av dem inte ens vet vad demokrati är. De har inte förstått att man skall samarbeta med dem som inte tycker och tänker som dem själva. Det är med ett sådant samarbete man uppnår den balans som tilltalar flest och får hela samhället att fungera bäst. Kanske är det girigheten och hungrandet efter makt och pengar som får dem att agera som de gör. En tråkig och destruktiv attityd som speglar av sig i hela samhället.

Fler vansinniga beslut
För oss som är mer flexibla i vårt tänkande förstår vi att tidsomställningar två gånger per år rubbar livsrytmen och orsakar hälsoproblem både bland djur och bland människor. De som fattat detta vansinniga beslut tycks sakna sunt förnuft och logiskt tänkande och kanske mest av allt empati.
Samma sak är det med ”zebralagen” som kräver att alla fordon, små som stora, skall stanna för människor som står stilla vid ett övergångsställe. Detta är bara ett par exempel på vansinniga beslut som visar hur det står till i huvudet på beslutsfattare. Men så är det väl också så att de aldrig har haft ett ”vanligt” arbete, kört en tung buss eller lastbil och levt i den oskyddade verkligheten.

Miljöförstöring
Så kommer jag till det jag började med att skriva: är det då inte rimligt att vi anpassar oss… Och där står vi nu, gamla och unga, jagandes efter prylar i en rasande fart. I så rasande fart att jorden håller på att svämmas över av en massa skit som vi slänger omkring oss. Sopbergen stiger i höjden medan varuhusen fylls av fler och fler onödiga prylar framtagna för att några skall tjäna pengar, massor av pengar. Sop- och återvinningsrummen räcker inte till. Vi slänger skiten där vi står, åker vi bil slänger vi ut skiten genom fönstret för att någon annan skall ta hand om det. Inte ens i vårt närområde tar vi vara på skiten. De som har hundar har fått lära sig att stoppa in hundbajset i en platspåse. Va!? Stoppa in hundbajset i en platspåse! Vilket är mest miljöfarligt, hundbajs eller plast? Och vad gör man med plastpåsarna? Visa slänger dem i skogen eller i diket medan andra slänger dem i uppsamlingskärl.

Men var kommer alla dessa husdjur från? Barn vill ha djur som leksaker och vuxna vill ha sällskap av ett djur!? Därför avlas det fram djur av människor som vill tjäna pengar, mycket pengar. Vi har alltså byggt upp ett samhälle där vi alla strävar efter att ha så mycket pengar som möjligt. Vi skall ha bättre utbildning än ”vänner och bekanta”. Vilka är då våra vänner om vi är sjuka, deprimerade, fattiga eller helt enkelt bara inte vill flina upp oss när vi möter någon bekant? Kanske är det så här morgondagens människor kommer att minnas den tid vi lever i här och nu. Om det nu finns någon framtid med tanke på hur vi lever och uppför oss mot varandra:

Tillbakablick i framtiden

Det fanns en tid då människor döda
både sig själva varann och sin föda.
Man visste inget om kärlekens krafter
att den skapar - läker och förenar makter.


Av jordens resurser sög man ut allt
kallade det utveckling och räknade kallt.
Sen kom en generation till som ville leva
då fanns inget kvar till varken Adam eller Eva.


Klockan klämtade nu var den slagen
man började ana den yttersta dagen.
Så var epoken för de glupska över
som tog död på sig själva med sina klöver.


Av jordens ädla frukter och övrig föda
fanns inget kvar bara jord som blöda.
De människor som levde alla dessa dagar,
levde bara efter sina egna lagar.

Tommy Hildorsson

http://www.morgondis.se/framtiden/