Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Teater i Skokloster Bygdegård

Teater i Skokloster Bygdegård

image

En teaterföreställning om drömmar och krass verklighet, om förhoppningar, om försoning, om vad vi ville och om hur allting blev. Lite hjärta och lite smärta, en dos komedi och en skvätt tragedi, och hela anrättningen till ackompanjemang av Elvis Presleys odödliga musik.

En spirande vårkväll 1972 äntrar Jan Magnus Johansson scenen i tävlingen ”Skaraborgs bästa look a like”, distriktsfinal i en turné som skall föra den lycklige totalsegraren till Europamästerskap. Det är inte Lennonkopian från Grästorp som vinner, inte heller den sexiga Marilyn Monroe från Skarstad. Nej överst på prispallen står Janne Johansson, bondpojken från Trökörna som är så skrämmande lik Elvis Presley, som sjunger som en gud och som dessutom är fena på gitarr. Europe; Here he comes!!! Kvar på gården lämnas systern ensam att hantera föräldrars behov och omsorger. Och åren går. Jordbruket kräver sitt och endast då och då orkar Siv drömma sig bort i fantasier om broderns framgångar.

Så kommer ett brev. Brodern är på väg hem. Hur har det gått för Janne under alla år? Har det varit som systern avundsjukt tror, hyllningar och de stora scenerna, eller som en och annan i omgivningen gissar; pizzeriaturnéer i Hannovers utkanter? Ytterligare ingredienser i denna tragikomiska gryta är ett stycke nybliven friare med planer på att göra ett andligt retreat av gården och en sturig granne som klagar på allt utom Sivans goda kanelbullar .

Teater i Skokloster Bygdegård lördag 25 okt. kl. 19:00
Entré och kaffe med tilltugg i pausen: 210 kr
Bindande anmälan senast 20 okt. till info@skoklosterbygdegard.se eller 018-386272018-386272, 018-386610018-386610 och betalning till PG 4775432-0.

Välkomna!

Arr. Skokloster Bygdegårdsförening med stöd av Håbo Kommun och Riksteatern Uppsala län