Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Bålsta Song Contest 2014

Bålsta Song Contest 2014

image

Måndagen den 10 november gick Bålsta Song Contest av stapeln i Fridegårdsteatern för andra gången. Uppläget med tävlingen har varit detsamma som föregående år, det vill säga att eleverna i årskurs 8 i Håbo har jobbat med att skriva egna låtar.

Av alla dessa låtar har Rickard Säfsten (förstelärare i musik på Gransäterskolan) och skolornas övriga musiklärare valt ut de åtta bästa bidragen. Dessa bidrag har arrangers av Mikael Kankaanpää (professionell arrangör/kapellmästare), för stort band med blås och stråkar där musikskolans personal är med och spelar. Sångerna framförs även av en svensk artist. Förra året var det den forne Idol-vinnaren Erik Grönwall som sjöng de åtta låtarna och i år stod Stefan Nykvist (kör och sång i Let´s Dance) bakom mikrofonen.

När musiktävlingen drog igång och bidragen började spelas upp visste åtteklassarna i publiken inte vilka bidrag som blivit utvalda vilket gjorde det hela till ett extra spänningsmoment. Vinnaren utsågs demokratiskt av eleverna som under tävlingens gång kunde rösta med sina mobiltelefoner.

I år vann låten Happy av några elever från Futurum.

Ett stort tack till alla som gjorde årets upplaga av Bålsta Song Contest möjlig!

Källa: Håbo kommun

bålsta song contest

bålsta song contest

bålsta song contest

bålsta song contest

bålsta song contest