Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Världsberömd teater gästspelar i Bålsta

Världsberömd teater gästspelar i Bålsta

image

Companhia do Chapitô den världsberömda portugisiska teatergruppen gästspelar i Bålsta med sin fantastiska föreställning Oidipus, baserad på Sofokles klassiker.

Teatergruppen Companhia do Chapitô är baserade i Lissabon och har gjort succé med sina tidigare gästspel på Reginateatern i Uppsala och Stockholms stadsteater. 10 februari gästspelar teatergruppen på Fridegårdscenen i Bålsta. De bjuder på en hisnande, akrobatisk och humoristisk version av Sofokles antika drama om kungasonen Oidipus som förutspås mörda sin far och gifta sig med sin egen mor.

Föreställningen ingår i Riksteatern Uppsala läns uppdrag – Scenkonstkarusellen som innebär att kunna visa scenkonst av hög kvalitet i länets kommuner. Uppdraget har startats i liten skala och pågår för närvarande i Håbo, Enköping och Tierps kommun. I Håbo samarrangerar avdelningen Kultur och Livsmiljö föreställningen tillsammans kulturföreningen Stationen Scen & Konst. Föreningen har sitt säte i det Bålstas gamla stationshus och delas med musikaffären Bålstamusik. Stationen - scen och konst är en lokal mötesplats för musik och skapande. Här kan man ta del av konserter, utställningar, kurser, mm.

Biljetter till Oidipus säljs i Bålsta Musikhandel, Söders bokhandel eller Håbo bibliotek och även i foajén på Fridegård 30 minuter före spelning.

Åsa Eriksson, kulturutvecklare i Håbo kommun med ansvar för programutveckling vill uppmärksamma Håboborna på möjligheten att se en spännande föreställning på hemmaplan. – Oidipus är ett unikt gästspel av hög kvalitet. Missa inte!

Åsa passar också på att berätta att Håbo biblioteks programfolder för barn och unga samt ”Mellan hyllraderna” nu finns att hämta på biblioteket och i kommunhuset. Programmen finns även för nedladdning på kommunens hemsida (samt under artikeln här). Under våren smygstartar ”Föreningslördag” som innebär att lokala föreningar erbjuds möjlighet att berätta om sin verksamhet på biblioteket. Först ut är Håbo Internationella kvinnors förening den 28 februari, kl 1300-1430.

Attila Gal
HåboPortalen

Läs mer/bilagor
http://uppsalalan.riksteatern.se/aktuellt
www.stationenscenochkonst.se
www.bibliotekhabo.se/arrangemang
Programfoldern
Mellan hyllraderna våren 2015 - pdf
Programfolder för barn & unga våren 2015 - pdf