Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Ny utställning i Galleri Kvantum

Ny utställning i Galleri Kvantum

image

Ulrika Wandler ställer ut i Galleri Kvantum i juni och tekniken är scrapbooking.

Så skriver Ulrika om scrapbooking:

Scrapbooking är ett roligt sätt att bevara sina minnen på.
Man gör så kallade layouter genom att på ett pappersark klistra foto, papper och dekorationer. Det finns utrymme för mycket kreativitet då det finns massor av roliga produkter och olika tekniker att använda sig av!

Scrapbooking har sitt ursprung i det viktorianska Storbritannien. Från början var det ett sätt att spara minnesbilder och urklipp (scraps) i album.

Det har utvecklats genom åren, framförallt genom att det numera finns fotografier som ska bevaras. Den moderna scrapbooking har blivit otrolig populär i USA där marknaden fylls med massor av roliga produkter!

Många börjar med scrapbooking när det är dags att göra inbjudningskort till bröllopet, eller efter att man har fått barn och man vill göra något roligt med alla fotona på barnet.

I ett vidare begrepp är scrapbooking också att man gör sina egna kort, t.ex. grattiskort och julkort. Man kan också dekorera canvasdukar samt klä in kartonger och annat med papper. Detta kallas att altra (från engelskans alter som betyder ändra/förändra).

Jag har hållit på med den här roliga och kreativa hobbyn sedan 2007. Jag är 44 år och bosatt i Bålsta med man och barn.

Besök gärna min blogg för att se mer av det jag skapat! Den heter Hemma hos Ulrika!

Attilla Gal
HåboPortalen