Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Eget material från Thomas Björklund med Stationsorkestern på Håbo Festdag

Eget material från Thomas Björklund med Stationsorkestern på Håbo Festdag

image

Thomas Björklund är just nu i full färd att spela in sin debutskiva som produceras av vispoeten Dan Viktor Andersson. Dagen till ära den 15 augusti har han ett eminent band med sig som för tillfället går under namnet Stationsorkestern.

Att sadla om ifrån rykande Nashville-punkrock till svensk visa, ja ni hör ju själva, hur troligt är det att ränderna helt har gått ur? Med allt ifrån Edith Södergran-tonsättningar till tolkningar av Judas Priest och med ett ödmjukt samhällskritiskt perspektiv visar han att rösten och gitarren är hans verktyg. På festdagen kommer publiken tydligt att uppleva deras musikaliska lekfullhet och hör influenser bland annat ifrån Tom Waits och Ola Magnell.

- Thomas Björklund känd profil låter oss njuta av eget material. Inte ny på denna scen men ett nytt spännande projekt som ni inte får missa. Rock on, säger Hannah Rydstedt, kulturchef och ansvarig projektledare för Håbo Festdag.

Attila Gal
HåboPortalen