Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Vernissage på Håbo bibliotek 5 september

Vernissage på Håbo bibliotek 5 september

image

Konstnären Tomas Sjunnesson ställer ut på Håbo bibliotek i samband med sitt 85-årsfirande. Under rubriken En skåning i Skokloster visas ett urval av hans verk.

Motiven i Tomas Sjunnessons måleri är naturen vid havet, ständigt utsatt för starka vindar som format växtligheten och dess former - en strid för överlevnad. Måleriet handlar om ett ständig forskande i hur dessa former kan skapas för att beskriva relationerna mellan föremålen i bilden. Han har skapat många stilleben i ateljén i Huddinge, Sundbyberg och de senaste 20 åren i Skokloster.

Tomas Sjunnessons föddes utanför Lund 1930 och hans produktion sträcker sig över nära 70 år. Han sökte sig till Kungliga Konsthögskolan som 20-åring där han bland annat fick undervisning av konstnärer som Bror Hjort. Under åren mellan 1954 och 1979 ställde han sedan regelbundet ut i Malmö och Lund. Senare i samband med Unga tecknare på Nationalmuseum och samlingsutställningar i Höganäs och Sundbyberg.

- Det är intressant att få visa ett urval av en livsgärning, av ett konstnärskap på denna nivå, av en konstnär som levt över 20 år i Håbo kommun, säger Marie Holmqvist, enhetschef för Kultur & Bibliotek på Håbo kommun.

Utställningen startar med vernissage den 5 september klockan 13:00 och pågår till den 17 september. Platsen är Håbo bibliotek.

Attila Gal
HåboPortalen