Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Spännande föreställningar på Fridegårdscenen i Bålsta

Spännande föreställningar på Fridegårdscenen i Bålsta

image

Under hösten arrangeras ett antal föreställningar på Fridegårdscenen, bland annat Tango på en soptipp om prylar och längtan samt den virvlande dansföreställningen Flamenco Puente. Programmet inleds med dansteatern ”Baletto Skeletto” den 12 november.

Föreställningarna ingår i turnéslingan ”Scenkonstkarusellen” som förmedlas av Riksteatern Uppsala län på uppdrag av Kultur & Bildning vid Landstinget i Uppsala län. Föreställningarna arrangeras tillsammans med Håbos kulturföreningar, denna omgång är det Skokloster bygdegårdsförening som är arrangör.

Baletto Skeletto med Ika Nord och Musikaliska Rörelseteatern bjuder på innerlig filosofisk dansteater med komiska kvalitéer till levande nyskriven musik av David Tallroth. Föreställningen vänder sig med sitt trösterika budskap till en vuxen publik och är ett generöst kostymkalas där prinsessan drunknar, kaninen begravs och en fjäril blir till.

–Vi är stolta att kunna erbjuda kulturupplevelser av hög kvalitet på hemmaplan och hoppas Håbobor och besökare kommer att uppskatta Fridegårdscenens varierade scenprogram, säger Åsa Petrén, kulturutvecklare i Håbo kommun.

Fridegårdscenenen presenterar
”Baletto Skeletto” 12 november klockan 19:00
”Tango på en soptipp” 24 november, klockan 19:00
”Puente Flamenco”, 9 december, klockan 19:00

För biljetter: Håbo Bibliotek och Söders Bokhandel
Läs mer www.håbo.se/evenemang

Attila Gal
HåboPortalen