Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Håbo kulturstipendium 2015 tilldelas Begonia Randhav

Håbo kulturstipendium 2015 tilldelas Begonia Randhav

image

Håbo kulturstipendium 2015 tilldelas Begonia Randhav från Bålsta och tidigare elev på Fridegårdsgymnaiset, som med hennes arbete med kortfilmer samt hennes stora engagemang för mänskliga rättigheter med fokus på kvinnor och unga är väl förtjänt av kulturstipendiet.

Begonia har ett stort engagemang för mänskliga rättigheter med särskilt fokus på kvinnor och unga. Hon har nyligen avslutat uppdraget som FN:s milleniumambassadör och har dessutom utsetts att representera Sverige på One Young World Summit, ett toppmöte för unga ledare som genomförs i Bangkok. Idag studerar hon även juridik med internationell inriktning vid Stockholms universitet.

Särskilt viktigt att nämna är Begonias eget pågående arbete med kortfilm om rådande flyktingkatastrof, samt avskaffande av våld mot kvinnor. Begonia önskar med stöd av kulturstipendiet färdigställa dessa filmprojekt samt fortsätta sitt skapande med samhällsnyttig inriktning.

- Begonia är i början av sitt skapande och väckande arbete, säger Håkan Welin, ordförande i Håbo kommuns kultur- och livsmiljöutskott. En värdefull ung talang, villig att satsa mycket för att öka medvetenheten hos oss andra, en ambassadör i arbetet för ett samhälle där alla värderas lika, tillägger han.

Stipendiet utdelas vid en öppen prisceremoni på Håbo bibliotek.
Datum: torsdagen den 17 december
Tid: kl. 18.00
Plats: Håbo bibliotek
Läs mer om priset på håbo.se/håbokulturstipendium

Attila Gal
HåboPortalen