Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Fullspäckat program för alla åldrar på Håbo bibliotek

Fullspäckat program för alla åldrar på Håbo bibliotek

image

Nu släpper Håbo Bibliotek sitt nya vårprogram. Det innehåller intressanta aktiviteter för alla åldrar och en blandning av föreläsningar, bokcirklar och workshops. Missa inte Team Sweden Volonteers berättelse om sina insatser i flyktingkatastrofens Kos eller kvällen med Stig Björkman som gjorde filmen om filmstjärnan Ingrid Bergman som nyligen funnits på biorepertoarerna. Välkomna till en innehållsrik vår på Håbo bibliotek.

– Det är med glädje vi släpper vårens programblad. Det är en innehållsrik programvår som ligger framför oss. Du hittar mycket nytt i utbudet som exempelvis filosofisamtal och bokfika för barn, skrivarverkstad för unga och eDrop In och Litterärt Café för alla åldrar säger Marie Holmqvist, Enhetschef på Kultur & Bibliotek i Håbo kommun.

Författaren om boken ”Min pappa Ann-Christine”
Författaren  Ester Roxberg berättar om sin senaste bok ”Min pappa Ann-Christine” i anslutning till att Kultur och Livsmiljö HBTQ-certifieras. Boken ingår också under temat sanna historier i Hela Håbo läser detta år.

Aktiviteter för barn och ungdomar
På barn- och ungdomssidan fortsätter vi bland annat med det populära fredagshänget för små barn och deras vuxna från i höstas. Nytt för i vår är filosofisamtal med barn 6-9 år, prova Street Art på sportlovet, bokfika, skrivarverkstad och möjligheterna till att påverka aktiviteterna i Öppen torsdag. 

Teresa Fröling om volontärresor till flyktingkatastrofens Kos
Lördagen den 30 januari klockan 13:00 berättar Teresa Fröling, fritidsledare i Skokloster, om sitt initiativ i höstas som snabbt växte till organisationen Team Sweden Volonteers som gjort ett flertal volontärresor och bidragit till värdefulla insatser på flyktingkatastrofens Kos.

Litterärt café återkommer
Under hösten fick vi in en synpunkt från en besökare som saknade Litterära caféer som fanns i utbudet för några år sedan då personalen tipsade om nya böcker. Det tog vi till oss! Under tre fredagar ger bibliotekspersonalen boktips. Besökarna får gärna ta med lunchmacka och kaffe. 

– Vi vill förstärka biblioteket som mötesplats och arena för aktuella och intressanta frågor och upplevelser. Vi ser fram emot inspirerande möten mellan publik och föreläsare och deltagarna i våra aktiviteter avslutar Marie Holmqvist. 

Attila Gal
HåboPortalen