Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Författaren Petrus Dahlin besöker Håbo bibliotek och avslutningsfesten för ”Alla fyror läser”

Författaren Petrus Dahlin besöker Håbo bibliotek och avslutningsfesten för ”Alla fyror läser”

image

Petrus Dahlin, författare till bland annat ”Spöknät” och böckerna om ”Kalle Skavank”, kommer till Håbo för att berätta om sitt skrivande och hur det är att arbeta som författare. Han kommer också att dela ut pris till vinnarna i ”Alla fyror läser”, ett läsprojekt som Håbo kommuns alla fjärdeklassare deltagit i under hösten.

Tisdag 6 december rullas röda mattan ut utanför Håbo bibliotek. Då är det nämligen avslutningsfest för ”Alla fyror läser”, som i år får besök av Petrus Dahlin. Han debuterade som författare 2004 och har skrivit en lång rad böcker sedan dess, exempelvis ”Kalle Skavank”-serien, ”Skogens systrar”-triologin och rysaren ”Spöknät”. 

- Att Petrus Dahlin kommer till Håbo kommun är mycket roligt eftersom hans böcker är väldigt populära. Kommunens 10-åringar ser fram emot att träffa honom på årets avslutningsfest för projektet ”Alla fyror läser”. Vi är också glada över att det har kommit in så många fina bidrag i rit- och skrivtävlingen. Alla som är intresserade av att möta barn- och ungdomsboksförfattaren är välkomna till Fridegårdscenen tisdag 6 december! säger Marie Holmqvist, enhetschef Kultur & Bibliotek.

”Alla fyror läser” är ett läsfrämjande projekt som pågått sedan 1996, med undantag av några år. Det är ett samarbete mellan Håbo bibliotek och skolbiblioteken i kommunen. Eleverna i klass fyra får utifrån boksamtal välja en bok som gåva, och i år är Petrus Dahlins ”Spöknät” en av böckerna som de kunnat välja. Om eleverna vill får de sedan delta i en skriv- och rittävling som avslutas med prisceremoni och författarbesök.

Tisdag 8 december, klockan 18.00 på Fridegårdscenen bredvid Håbo bibliotek. Alla fyror i Håbo kommun är specialinbjudna till festen, men precis alla får komma.

Attila Gal
HåboPortalen