Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Invigning av Badbibblan

Invigning av Badbibblan

I det nyrenoverade caféet i simhallen kan besökare låna böcker från en bokhylla. Det blir böcker för alla åldrar och man kommer både att kunna läsa på plats och låna hem böckerna. Det kan bli spontana sagostunder, läsning av böcker om träning, intressanta romaner eller noveller och serier som går snabbt att läsa i väntan i entrén. 

- Det här är en lite rolig förlängning av det lässtimulerande projektetet Time Out, som förenar läsning och idrott, som biblioteket deltagit i under ett par år. Vi vill också att Håboborna lite överraskande ska kunna mötas av bibliotek och böcker lite varstans. Detta är bara början! säger Marie Holmqvist, enhetschef för Kultur och Bibliotek. 

Syftet med Badbibblan är att fler ska få tillgång till böcker och det är ett samarbete mellan Håbo bibliotek och Bålsta simhall inom avdelningen Kultur-och livsmiljö, Håbo kommun. 

Badbibblan startar fredagen den 13:e januari klockan 13.00 då bibliotekspersonal kommer finnas på plats och berätta om bibliotekets tjänster och utbud. 

Attila Gal
HåboPotalen