Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Bra musik och finurlig film om livet, faderskap och – fågelholkar

Bra musik och finurlig film om livet, faderskap och – fågelholkar

image

Har du också börjat få vårkänslor? Vad kan då passa bättre än att lyssna på musik och se en kortfilm om föräldraskap, både i människo- och fågelvärlden? Filmaren Mattias Olsson, som var med och gjorde Sheriffen i Övergran, visar sin kortfilm Holkmannen på Håbo bibliotek den 28 mars. Robin Englund & Blues Helper står för musiken.

Det är med filmaren Mattias Olssons film Holkmannen som Håbo kommun nu följer upp framgången från höstens samarrangemang med Stationen Scen & Konst och bjuder in till en ny kväll med film och musik. Denna gång spelar Robin Englund & Blues Helper.

Inspiration till filmen fick Mattias Olsson av sina egna föräldrar. ”Holkmannen” är helt enkelt hans pappa Bengt Olsson, som är pensionerad slöjdlärare.

Mattias Olsson är dokumentärfilmare och lärare på Biskops Arnös filmdokumentärutbildning, där han själv tidigare var elev. Han var med och gjorde filmen Sheriffen i Övergran tillsammans med kollegan Tomas Hanslep. 

Roligt att träffa publiken
Mattias Olsson ser fram emot visningen av Holkmannen i Bålsta.

- Det brukar vara väldigt kul att möta publiken som kommer till en visning, att se vad i filmen som gör dem nyfikna och försöka svara på deras frågor, säger han.

Film och musik i Fridegård

Du är välkommen att se filmen Holkmannen på Håbo bibliotek tisdagen den 28 mars kl. 18.30. Robin Englund & Blues Helper bjuder på livemusik. Filmaren Mattias Olsson är på plats.
Kvällen håller på till kl. 20.
Du köper din biljett för 50 kr på biblioteket.

Attila Gal
HåboPortalen