Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Vårens program för Håbo kultur och bibliotek 2018

Vårens program för Håbo kultur och bibliotek 2018

image

Vårens program bjuder på karaoke, utställningar, teater, författarbesök, Kreativt Café, föreläsningar, Digitalt drop-in och mycket mer.

Biblioteket bjuder in till flera nya aktiviteter i vår! Karaoke, Kreativt Café och Digitalt drop-in är några av dem. Varje måndag hela våren är den som vill skapa välkommen till Kreativt Café, där kan man fika, sticka, sy eller arbetar med något annat hantverk. På Digitalt drop-in som äger rum varje onsdag kan man få hjälp med grundläggande IT-frågor. Och för den som gillar att sjunga erbjuds det karaoke under några torsdagar i vår.

Dem 21 april är det dags för vårens litteraturfestival. För andra året i rad arrangerar biblioteket Festlitt! Vi gästas av Mats Jonsson som är de självbiografiska seriernas mästare. Mats berättar om sin bok ”Det nya Norrland”. Vi får också höra Ali Zardadis historia. Ali har ensam flytt kriget och skrivit boken ”Ängeln och sparven – texter av en ensam ungdom på flykt” Och så kommer Begonia Randhav som är prisbelönt filmskapare från Håbo. Hon visar sin film ”Stödgruppen”.

På bibliotekets nya Gallerivägg visas under våren flera olika utställningar. Den 11 april tar ”Villfarelser” eller Mathias Leclér som konstnären heter plats i galleriet. Med enkla medel fångar ”Villfarelser” svart humor genom panisk ironi, uppror och död som blandas med mycket allvar.

För de små i kommunen kommer bland annat Teater Barbara den 5 maj och spelar den fina föreställningen ”Barbie-Nils och Pistol problemet” En berättelse om modet att våga vara sig själv- oavsett vad andra tycker.

Vårens program finns att hämta på biblioteket eller på bibliotekhabo@habo.se

– Vårens program bjuder på någonting för alla! Vi välkomnar alla Håbobor till en vår full av härliga kulturupplevelser och möten, säger Marie Holmqvist som är enhetschef för Kultur och Bibliotek.

Attila Gal
HåboPortalen