Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Författaren Åsa Anderberg Strollo besöker Håbo bibliotek

Författaren Åsa Anderberg Strollo besöker Håbo bibliotek

image

Den femte december kommer författaren och dramatikern Åsa Anderberg Strollo till Håbo bibliotek för att medverka i avslutningsfesten för läsprojektet Alla fyror läser.

Alla fyror läser är ett läsfrämjande projekt som pågått sedan 1996, med undantag av några år. Det är ett samarbete mellan Håbo bibliotek och skolbiblioteken i kommunen. Under avslutningsfesten kommer Åsa Anderberg Strollo att svara på publikens frågor om skrivande och berättande i allmänhet, samt om arbetet bakom aktuella boken Iskalla skuggor.

-  Alla elever i årskurs fyra i Håbo kommun är specialinbjudna till festen, men precis alla är välkomna. Det kommer att bli ett spännande samtal och en rolig avslutning, säger Jennifer Martins, verksamhetsutvecklare barn och ung.

Tid: Onsdag 5 december klockan 18.00.

Plats: Fridegårdscenen bredvid Håbo bibliotek.

Mer om Alla fyror läser:

Eleverna i årskurs fyra får utifrån boksamtal välja en bok som gåva.
I år är två av Åsa Anderberg Strollos böcker med i projektet, Iskalla skuggor och Svart sommar.
Om eleverna vill får de efter de läst sin bok delta i en skriv- och rittävling som avslutas med prisceremoni och författarbesök.

Mer om Åsa Anderberg Strollo:

Åsa utbildade sig till dramatiker på Drama Center i Göteborg och Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö. Jobbade tidigare med manus på SVT Drama och STRIX.
Debuterade 2007 med boken Bryta om.
Vann Svenska Deckarakademins pris Spårhunden 2011 för boken Hoppas.

Källa: Håbo kommun