Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Ny berättarfestival för barn och unga i Håbo

Ny berättarfestival för barn och unga i Håbo

image

Den 24 oktober är det dags för den första Fridegårdsfestivalen – en berättarfestival för barn och unga. Det blir en dag fylld med dans, musik, teater och eget skapande. Festivalen är kostnadsfri och öppen för alla.

Jan Fridegård gav genom sin litteratur en röst åt dem som inte tidigare inte fått höras. Därför är årets tema för Fridegårdsfestivalen Gör din röst hörd. 

-  På festivalen kommer besökarna både ha möjlighet att skapa själv och ta del av andras berättelser. Vi har självklart anpassat festivalen efter rådande riktlinjer kring folksamlingar, så det är begränsat antal platser och platsbokning som gäller. Men vi är glada att ändå kunna genomföra festivalen, och inte behöva ställa in, säger Sara Hallström, kulturansvarig Håbo kommun.

Under dagen kommer det att erbjudas workshops, sagostund, konstutställning, digitalt berättande, musik, karneval, dans, teater och show. Några av aktiviteterna kommer utföras på arabiska och finska. På kvällen blir det pizza och poesi för ungdomar samt en festlig invigning av det nya aktivitetshuset för unga på Medborgarhuset.

-  Vår förhoppning är att det här ska bli en återkommande festival med berättandet i fokus.

Festivalen är en utveckling av ceremonin för Håbo kommuns nordiska kulturpris till Jan Fridegårds minne.

Mer information finns på håbo.se/fridegårdsfestivalen

Källa: Håbo kommun