Hem | Övriga Nyheter | Omvärlden | Örebropolisen berättade om sitt arbetsvardag - anmäldes för hets mot folkgrupp av sin chef

Örebropolisen berättade om sitt arbetsvardag - anmäldes för hets mot folkgrupp av sin chef

image

Stödet för Örebropolisen Peter Springare är enormt på sociala medier efter att han i fredags blev visselblåsare om polisens vardag. Facebookgruppen “Stå upp för Peter Springare” har redan över 147.000 medlemmar och är därmed en av landets största.

”Jag är så jävla trött. Det jag kommer att skriva här nedan, är inte politiskt korrekt. Men det skiter jag i”. Så inledde Örebropolisen Peter Springare ett inlägg på Facebook förra veckan. Han är en av de mest erfarna brottsutredarna hos Örebropolisen, och berättade om vilka typer av brott han haft på sitt bord, och gav också fingerade namn på de misstänkta. Nästan ingen fick ett traditionellt svenskt namn.

Han skriver bland annat: 

"Nu kör vi; Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen och misshandel.

Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer...va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.

Länder som representerar veckans alla brott: Irak , Irak, Turkiet , Syrien, Afganistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia, okänt land, okänt land, Sverige. Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några giltiga papper. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet."

Reaktionerna i traditionella svenska medier var i bästa fall neutrala (SVT/SR), i näst bästa fall rapporterades knappt (DN/SVD),  och i värsta fall blev det motattack (AB/Expressen/NA mm). I alternativ media (Fria Tider/ Nya Tider/ Avpixlat/Det Goda Samhället/ Nyheter idag mm) hyllas han däremot som en hjälte. På några dagar fick Facebookgruppen "Stå upp för Peter Springare" över 147.000 (!) medlemmar (9 feb) och är därmed Sveriges största facebookgrupp.

Så kommenterde han de senaste dagarnas händelser på sin facebooksida:
"Senaste dagarna har varit några av de mest omtumlande dagarna jag upplevt. Jag förstod självfallet att det skulle bli reaktioner från "båda håll" så att säga. Jag har tidigare genom åren stuckit ut hakan och ställt mig på barrikaderna i olika frågor som jag vägrat förhålla mig politiskt korrekt till. Därför är jag medveten om hur förbannat ont smällarna gör när man står ensam i blåsten när personer med makt o inflytande går samman och gör allt för att svartmåla och sänka en. I detta fallet känner jag mig verkligen inte ensam."

Länken till Facebookgruppen Stå upp för Peter Springare: https://www.facebook.com/groups/279528999133185/?fref=nf

Länken till Peter Springares inlägg på hans Facebooksida: https://www.facebook.com/peter.springare/posts/10208327487213335

Attila Gal
HåboPortalen