Hem | Övriga Nyheter | Omvärlden | Dags för trädgårdsliv - Så skapar du en egen kryddträdgård

Dags för trädgårdsliv - Så skapar du en egen kryddträdgård

Att odla växter har funnits i vår natur sedan yngre stenåldern, då människan blev bonde och självförsörjande. Att vara självförsörjande är något som har kommit tillbaka och blivit mer populärt. Detta gäller även för privatpersoner som har trädgårdsland i trädgården. Vi kan bland annat odla lite potatis, sallad, morötter och jordgubbar som vi sedan skördar, tillagar och äter. Detta kan vi göra istället för att köpa varorna i affären.

Odla kryddväxter
Vi kan odla mer än bara växter i trädgården och på balkongen, vi kan också odla kryddor. Kryddor kan användas framförallt i matlagningen och även till bakning. Du kan välja att köpa fröpåsar med kryddor som du sedan sår i jorden. Impecta har ett stort utbud av kryddor att välja mellan. Du köper dem enkelt på hemsidan och får hem i brevlådan. Populära kryddor som säljs på denna kryddhandeln är mynta, basilika, chillipeppar och gräslök. Det finns många fler kryddor att välja mellan och det är upp till den som ska odla att välja. Du kan odla dessa kryddor både i ett trädgårdsland och i en blomlåda på balkongen.

Odla kryddor för självförsörjning
Kryddor finns som bekant att köpa i affären. Det är vanligtvis inte dyrt att köpa, men det går att odla själv. Att odla kryddor är lätt att göra även om du bor i lägenhet och har balkong. Allt du behöver är att köpa blomlådor av en bra storlek och sätta upp på balkongen. Sedan planterar du fröna som du har köpt och väntar på att allt ska växa upp. Du kan välja att ha samma krydda i alla blomlådor, ifall du vill ha mycket av just denna krydda. Om du vill prova på att bli självhushållande kan kryddorna vara en bra start för dig.

Attila Gal
HåboPortalen