Hem | Övriga Nyheter | Sport | Knarrbacken tog hem tre poäng

Knarrbacken tog hem tre poäng

image

Knarrbackens segertåg rullar vidare, men det blev en rejält dramatisk tillställning på Össeby IP. KFC tog tidigt ledningen men Brottby käkade sig alltmer in i matchen. Vi alla från sidan fruktade att en kvittering till slut skulle komma, men Knarrbackens målvakt Niklas Heikkilä ville annorlunda.

Brottby SK - Knarrbacken FC   2 - 4    
Div6  (14 maj 2011, Össeby IP)


Första halvlek
Redan från första minut visar Brottby med sin spelidé matchbilden som skulle prägla resten av fajten-minimalt med spel på mitten, tjongbollar mot forwards och kanter och satsa på att vinna andrabollar. KFC försökte till en början lira sig igenom motståndarna men förstod ganska snabbt att det var en övermänsklig uppgift med tanke på den bedrövliga "gräsmattan" som Össeby IP erbjuder. Som tur var så var Coach Yilmaz och Coach Kimby mycket snabba med att justera spelplanen med mycket fler långbollar som följd. Ett genidrag, skulle det visa sig. Redan i den åttonde minuten sveper vår vänsterback Nai en boll igenom hela Brottbys lag mot Simon som tagit en löpning förbi deras högt stående backlinje och kan enkelt rulla in 1-0. Chanserna fortsätter att hagla trots den tråkiga matchbilden. I den 20:e minuten har Brottby en boll inne men det döms korrekt bort för gruff inne i straffområdet. Istället utökar KFC sin ledning fyra minuter senare när Linus slår en perfekt hörna till Firat som bara behöver sätta dit pannan till 2-0. Nu vaknar Brottby till på allvar, man skapar mängder med fasta situationer på motståndarna planhalva där man trycker upp mycket folk. Ett ytterst farligt läge sker runt matchminut 30 då en Brottbyspelare nickar bollen otagbart i hörnet för vilken målvakt som helst, ja, förutom Niklas då. Han lyckas på nåt konstigt akrobatiskt sätt att tippa bollen ut till hörna. I den 41:a spelminuten orkar inte KFC stå emot längre och Brottby kan reducera på nick efter ett av många "Rory Delap"-inkast från sidan.

Andra halvlek
Det tråkiga tjongspelet fortsätter, men chanserna fortsätter hagla. Lite halvchanser för KFC blandas med riktigt farliga hörnor och inkast från Brottby. Men det var KFC som skulle göra halvlekens första mål. Norman blir smått misshandlad i straffområdet varpå domaren helt korrekt blåser straff. Upp till straffpunkten stegrar ingen mindre än Nai som trots en liten felträff lägger bollen i nätmaskorna. 1-3 och matchen avgjord? Skulle inte tro det. Brottby fortsätter att vara hyperfarliga på sina fasta situationer. Niklas fortsätter med sina monsterräddningar men får kapitulera efter att motståndarna gör 2-3 efter en tilltrasslad situation. En kvittering hängde sedan i luften, från en oerhört nojig skribent på sidan kändes det i alla fall så, men i 81:a minuten avgör Jensa tillställningen till KFC:s favör genom att mycket distinkt dunka in den från straffpunkten efter ett inlägg från kanten.


För en gåns skull var KFC ruggigt effektiva. Vill man hårddra det kan man säga att Knarrbacken gjorde 4 mål på fem chanser. Motståndarna Brottby som var väldigt tunga att möta var, som skrivet, inte alls ofarliga idag. De får faktiskt matchen precis dit dom vill med mycket fasta sitationer, framförallt inkast, där man hotar varje gång. Mot andra motståndare hade det garanterat renderat i ett antal mål, men denna match stod en keeper vid namn Niklas i buren som idag ger uttrycket "spika igen" en helt ny innebörd.

I övrigt så förtjänar hela laget extra plus idag för riktigt härlig kampmoral. Att vinna borta mot Brottby är inte det lättaste.

Nu fokuserar vi på nästa helgs match mot Rosersberg.

Forza!

/Peppe

Knarrbacken FC Herrar