Hem | Övriga Nyheter | Sport | Fina resultat för Bålsta IK

Fina resultat för Bålsta IK

image

Här kommer samlade resultat från en helg med mycket friidrottande för några av Bålsta IK-s medlemmar. Klubbens tre talanger gjorde bra ifrån sig i sina respektive grenar.

Michael Mustaniemi tredje bäste svensk i Göteborgsvarvet 2011
Michael Mustaniemi stod för ett starkt lopp i Göteborgsvarvet, lördag 21 maj. I ett halvmaratonlopp med drygt 43 000 deltagare som tog sig i mål, där de 26 främsta herrarna var utländska löpare, kom Micke i mål på 31:a plats och blev tredje bäste svensk. Med tiden 1:11:07 noterade han nytt personbästa och klubbrekord för Bålsta IK, en förbättring med 17 sekunder från tiden i Bratislava tidigare i år.

Kim Amb två i internationell kasttävling
Kim åkte ner till Tyska Halle för tävla i en stor kasttävling med internationell karaktär. Som enda svensk mot 7 tyskar och 2 polacker inledde Kim med nya årsbästat 73,74m.

I andra omgången ökade Kim och bättre ytterligare på sitt årsbästa till 75,29m. Med det resultatet placerade sig Kim på andra plats, en plats som han sedan höll genom hela tävlingen endast slagen av Polens Lukas Grzeszczuck.

Josephine Rohr tog två tredje platser
I Sollentuna avgjordes i helgen SAYO, Bålsta IK representerades under den här helgen enbart av Josephine Rohr som tävlade i Höjd och 100m häck. I ett tätt häcklopp kom "Jossan" i mål som trea på 14,32. I höjdhoppet hoppade "Jossan" för dagen 1,57, en höjd som även det räckte till en tredjeplats.

Rickard Karlsson
Bålsta IK