Hem | Övriga Nyheter | Sport | Knarrbackens krigarinsats gav 3 poäng

Knarrbackens krigarinsats gav 3 poäng

image

En på förhand ganska oviss match. Senaste mötena lagen emellan har slutat med oavgjort samt förlust. Liten revanschlusta kunde alltså infinna sig hos KFC inför matchstart. Det visade man senare på planen också efter att ha gjort 2-0 i halvtid för att sedan bara spela av matchen.

Knivsta-KFC 0:2
Div 6 - Herrar

Knarrbacken kom till spel med följande trupp: kaka Glenne Niklas Nai Patrik John Rocky firren Norman Jensa Fabian Källström Linus pajen Jocke b Danne

Början av matchen präglas av mycket kamp på mittfältet. Ganska logiskt med tanke på den något svårspelade planen. Man förstod rätt omgående att det skulle bli mer krigande än skönlir. KFC har som tur är detta år visat att man kan bemästra båda dessa spelsätt, och likväl gjorde man det idag. Första farliga målchansen har dock Knivsta när domaren i mitten av första halvlek får för sig att Kakan maskar vid utspark och dömer således indirekt frispark precis vid straffområdet. 1-0 hade nog många noterat när knivstas frisparksläggare får på en riktigt bra träff men Kakan i målet gör en fantastisk räddning och vi på sidlinjen kunde pusta ut. I den 33:e matchminuten kunde Knarrbacken, inte helt orättvist, ta ledningen då Firat tillslut skjuter in bollen efter en något tilltrasslad situation i straffområdet. KFC tar nu rejält grepp om matchen och skapar en del riktigt farliga lägen. 0-2 kom till slut innan halvtidsvilan, men det skulle dröja ända till den 45:e minuten. Denna gång är det Linus som har stor show på kanten när han driver upp den nästan ända till kortlinjen för att sedan spela in den perfekt snett inåt bakåt där Jocke Bridén mycket distinkt sätter den i nätmaskorna.

I andra halvlek stänger Knarrbacken matchen. Knivsta har möjligen något mer boll denna halvlek, men vad gör det när KFC visar upp ett riktigt disciplinerat försvarsspel? Anförda av mittbackarna Patrik och John styrde man bort alla försök till anfall från Knivstas sida, motståndarna hade faktiskt inte en enda kvalificerad målchans denna halvlek. Det farligaste som hände var när Danne kom fri mot målvakten men avslutet las precis utanför tyvärr. Nai är även ytterst nära att hänga en när han får på en riktig pärla som tyvärr styrs bort av en motståndarback. Efter 91 spelade minuter så blåser den för dagen mycket virriga domaren av matchen och tre nya poäng kunde inkasseras till KFC.

Detta var en otroligt skön seger för KFC. Knivsta borta är en av seriens svåraste matcher och de är absolut inte så dåliga som tabellen visar. Som Coach Kimby nämnde efter matchen så kan varenda en vara nöjda med sina insatser idag. Extra plus vill ändå undertecknad ge till det stabila mittbacksparet, Andreas Norman som gör ett utmärkt jobb som defensiv mittfältare samt inhoppande anfallaren Jocke Bridén som står upp utmärkt mot det fysiskt spelande Knivsta och ger oss andrum där uppe. Kakan gör också ett bra jobb i målet men har i ärlighetens namn inte så mycket att göra förutom frisparken i första.

Härnäst väntar derby mot Bålsta FF som spelas redan nu på tisdag, alltså den 21/6. Mot tre nya pinnar!

Forza!

/Peppe
Knarrbacken FC