Hem | Övriga Nyheter | Sport | Bålsta IF F-97 deltog i Partille Cup

Bålsta IF F-97 deltog i Partille Cup

image

Ett glatt gäng tjejer samlades i Bålsta den 4/7 för att åka tåg till Göteborg. Första dagen innebar installation i en gammal men mysig skola. Vi fick en liten, men stor för oss, gymnastiksal att bo i. På kvällen tog vi en repa på stan och kollade planerna. Vi såg även en match med Sveriges pojkar U-19 mot Vitryssland. Sverige vann, så veckan började bra.

Här kommer en rapport från lagets vecka i Göteborg!

Tisdagen började tidigt. Frukost klockan 06:30 och därefter gjorde vi oss klara för match med start redan 08:30. Med hänvisning till att vi under tidigare turneringar inte gjort våra bästa matcher på morgontider, var det några nervösa tränare som begav sig ner till Valhallaplanerna. Nervositeten la sig snabbt, för uppenbarligen har något hänt med tjejerna under året. Det var gasen i botten redan från start och Son från Norge besegrades med 3-14 (2-7). Vi var väldigt nöjda med vårt kontringsspel och försvar. Påföljande vila och vätskepåfyllning innan det var dags för nästa motståndare, namnstarka föreningen Ydun från Danmark. Nu blev det åka av. En grym start av våra tjejer med en ledning som mest med 5-1 efter ca. 10 min, vilket till slut blev 6-3 i halvtid. I andra halvlek tappade vi fokus och slarvade lite, men kunde hålla undan och vinna med 8-7. En härlig start på turneringen och vägen till A-slutspel låg öppen. Efter en välförtjänt lunch, hängav sig tjejerna resten av eftermiddagen åt att spana på killar och handbollsmatcher. På kvällen hölls den traditionella invigningsceremonin, som vanligt med stor show innehållande sång, musik och en del tänkvärda budskap.

Onsdagens match innebar också tidig väckning. Vi hade inte riktigt koll på var planen låg, men med hjälp av Håkans otroliga lokalsinne och Mats kvinnliga list kom vi till slut fram till ytterligare ett trevligt område med konstgräs och en massa handbollsplaner. Nu skulle vi spela en match där seger betydde att vi blev klara för A-slutspel. Tjejerna var väl medvetna om vad som stod på spel och visade redan från start att man ville vidare i turneringen. Ännu en vinst, den här gången mot Vikingur från Island med 19-4 och platsen i A-slutspel var klar -redan dag 2. En skön känsla som förstärktes av ledighet resten av dagen och fri tid på Liseberg.

Torsdagmorgonen var det dags för möte med Torslanda. Efter en bra inledning för vår del, där vi stod upp riktigt bra men tyvärr missade två straffar (vid 1-4 och 1-7), så rann det i väg rejält. Trots förlust med 2-20, kunde vi vara nöjda med att ha kämpat hela vägen till slutsignalen. Nu var vi åter tillbaka på jorden. Dessvärre hann vi inte ladda om ordentligt inför nästa match mot Åstorp, som tappert kämpade på med endast en avbytare. Efter en, från vår sida, slarvig match men ledning i halvtid med 8-6, fick vi nöja oss med slutresultatet 15-15. Med något tyngre steg var det återigen dags för åtminstone halva gänget att äntra Lisebergs karuseller och bergbanor, medan några andra hade slagit sig ihop med ett lag skånska grabbar på vår skola och ägnade kvällen åt lekar och bollspel.

Fredagen bjöd, äntligen, på sovmorgon. Efter väckning klockan 08:45 blev det sedan en lång väntan till matchstart. 13:45 var det dags för 16-delsfinal. Vi ställdes återigen mot ett danskt lag, Grindsted IF, vilka förpassade oss ur turneringen med 11-4. Motståndarna visade sig ha större kapacitet än så och stod senare som segrare bland Flickor 97. Årets Partillecup var över för vår del, men likt Schwarzenegger säger hela laget: "I´ll be back!".

Sista kvällen tillbringades med supportrande föräldrar på en trevlig restaurang alldeles bredvid Heden med god mat och gott sällskap. Tjejerna drog sig senare tillbaka till skolan och avslutade kvällen med att leka burken och snacka med Kristianstadskillarna.

På tågresan hem, tillsammans med ett trött men glatt gäng, kan det konstateras att vi är mycket stolta över vår prestation i Göteborg, men nöjer oss inte med det. Istället blickar vi framåt med stor tillförsikt och hoppas på fortsatt spelglädje och utveckling hos våra spelare.
Vi ledare tackar ett helt underbart gäng tjejer för en rolig vecka. Allihop tar ansvar för sig själva och varandra samt är ödmjuka, vilket gör att det är svårt att hitta ett lättare lag att åka med på turneringar. Ha en riktigt skön fortsättning på sommaren så ses vi i augusti!

Ken, Håkan och Matte
Bålsta IF

Partille Cup hemsida