Hem | Övriga Nyheter | Sport | Årets bästa match trots förlust

Årets bästa match trots förlust

image

Trots förlust med 4-0 så gör vi årets bästa match. De två sísta målen kom efter att vi flyttat upp ganska rejält sista tio och lämnat en exponerad trebackslinje.

IFK Uppsala-Håbo FF 4:0  (Herrar, Div4)

Stundtals spelade vi ut IFK Uppsala med mycket bollinnehav och kombinationer på centralt mittfält som vi inte sett hittills i år. Backlinjen spelade med stort mod och spelade djärvt med stort självförtroende. Man kunde se desperationen i IFK:s spel och de var nog chockade över vilket spel vi presterade trots vårt minst skraliga poängskörd.

Detta var matchen då vi hade de flesta spelarna tillgängliga och det syntes. Det är svårt att ta ut en enskild spelare till denna match eftersom alla var fantastiska. Idag var det inte bara en eller två spelare som spelade bra och gjorde sitt yttersta, utan alla. Jag önskar att jag efter varje match inte kunde ta ut ett par spelare som gör det särskilt bra, utan att hela laget alltid förtjänar toppbetyg. Detta var starten på något nytt, idag visade vi alla hur bra fotboll vi kan prestera. Det kan nog alla som var där intyga. EP var där och de var lyriska efter vår match men förundrades också över hur vi kunde förlora. Detta är gnistan truppen behöver för att klara en bragd, nämligen klara sig kvar i div. 4.

Så varför förlorar vi trots allt? Vi var väldigt oeffektiva i avslutningslägen och blir emellanåt omständiga när vi har chansen. Vi har duktiga avslutare men emellanåt kom avsluten i fel tillfälle och på tok för tidigt. Vi fyllde på bra med vårt mittfält som tidigare varit ett problem men bollen studsade inte rätt. Som bottenlag släpper vi in det första målet efter ett individuellt misstag och det blir extra tråkigt en sådan match när vi känner att vi är bättre. Domaren gör en jättebra match och håller en hög nivå matchen igenom och spelarna förstår vilken nivå som gäller. Något som kunde förändrat matchbilden är trots allt när Jonte kommer fri, petar bollen förbi målvakten och får alla dobbarna rätt i smalbenet. Hur man missar den förstår jag inte eftersom vi hade två domare med väldigt bra synfält. Straff och en frilägesutvisning där hade självklart hjälpt oss. Men jag vill trots det poängtera att domaren var väldigt bra men den missen skulle självklart ha hjälpt oss en hel del. Med detta optimistiska spel och en klassforward på ingång så ska vi verkligen ge detta en chans.

Isak Wallenberg Bollason
Håbo FF