Hem | Övriga Nyheter | Sport | Olympiadag i Bålsta

Olympiadag i Bålsta

image

Igår svepte den olympiska andan in i Håbo, i ett samarrangemang mellan den Svenska olympiska kommittén och lokala föreningar. Målet var att fylla dagen med idrott, glädje och inspiration, prova på idrotter, träffa olympier och ha roligt. Kanske OS blir barnens dröm?

Invigningen på Gröna Dalens IP var pampigt med den olympiska flaggan, elden, samt fem olympier, varav en från självaste Bålsta. Kommunalråd Agneta Hägglund invigde dagen.
Marcus Oscarsson (kanot), Nathalie Larsson (skeet), David Ekholm (skidskytte), Anna Laurell (boxning) och bålstabon Mikael Lahti (cykling) var med under dagen då barnen kunde pröva på olika grenar, bl.a. simning, handboll, fotboll, bordtennis, boxning, friidrott, längdskidor och ridning,

Så skrev Nathalie Larsson om dagen i sin blogg:
Olympic Day drog idag vidare till Bålsta och där väntade många förväntansfulla barn på att få prova på olika idrotter och träffa oss olympier. Fast det var mulet hela dagen så klarade vi oss utan regn och det var nog fotbollen och friidrotten som höll till utomhus glada för. Idag fanns för första gången ridning med på Olympic Day och det var uppskattat. David Ekholm som är skidskytt fick den stora äran att prova på att rida och han tyckte det var jättekul! Anna Laurell som är boxare var med lite vid boxningen och hon lyckades tydligen visa hur kul boxning är för jag träffade flera barn senare som sken som solar och sa att de skulle börja på boxning.

Läs mer om Olympic Day:  http://www.olympicday.se/

Attila Gal
Håbo Portalen