Hem | Övriga Nyheter | Sport | Trupp Blå tävlade i Helsingborg

Trupp Blå tävlade i Helsingborg

image

Helgen 28-30 mars deltog Trupp Blå i RiksMästerskapen RM1 i Helsingborg! Totalt tävlade 70 lag och ungefär 1250 gymnaster! Efter en bussresa via Strängnäs, för att samåka till Helsingborg med Strängnäs lag, blev det en väldigt spännande helg. Trupp Blå tävlade i den tredje av sex pooler och redan från start var det klart att endast åtta lag skulle gå vidare till söndagens final.

Finns det något bättre än att efter en lång skolvecka som avslutas med ett nationellt prov direkt få hoppa på en buss och åka till Helsingborg med sina kompisar och tävla?

För flera av tjejerna som tränar i Bålsta Gymnastikklubbs Trupp Blå var det så helgen 28-30 mars. Truppen skulle tävla i Riksmästerskapen RM1 i Helsingborg och bussturen började med att åka förbi Strängnäs för att plocka upp Strängnäs RM1 lag och fortsätta resan vidare mot Helsingborg.
”-Det är jätteroligt att vi ska åka med ett annat lag. Då lär man känna nya gympakompisar som man kanske träffar på andra tävlingar och läger och så...” berättar Wilma Ottosson som är laddad för bussresan.


Trupp Blå började på tumbling med frivolt, rondat, flickis och avslutade med handvolter i olika varianter och sträckt salto med halvskruv. Det gav poolens högsta poäng i grenen!

Nästa gren var fristående och även det gick strålande! När lagets poäng visades på poängtavlan var det den tredje högsta poängen i poolen och plötsligt kändes det som en finalplats fanns inom räckhåll!

Nu återstod en gren och Elin Österberg en av tjejerna i laget berättar om spänningen: ”- VI ligger så bra till så jag är både spänd, glad och nervös! Alla vill så mycket! Det ska bli roligt att köra sista grenen.”

När det äntligen var dags för hopp höll tjejerna nerverna i schack och visade bland annat upp stilrena sträckta samt sträckta med halv och helskruv.

Spänningen fortsatte även när tredje poolen var avslutad. Trupp Blå sexa totalt och hoppet om en finalplats fanns fortfarande!

Det blev en lång och spännande väntan på att de kvarstående poolerna skulle bli klara och att finalplatserna skulle avgöras. Slutligen hamnade Trupp Blå på en mycket hedrande 14:e plats med totalpoängen 41,350! Truppen firade framgången med skön båttur i vårsolen och god glass i Danmark innan avfärd tillbaka till Bålsta!

Vann gjorde Dalby GF öster om Lund med totalpoängen 45,7.

”- Nu ska vi träna mer styrka och teknik för att kunna göra svårare övningar!”, avslutar Elin med ett leende och med siktet inställt på nästa tävling!

Eva-Marie Befring
Bålsta Gymnastikklubb