Hem | Övriga Nyheter | Sport | Nya trea i Järbo för Håbo FF

Nya trea i Järbo för Håbo FF

image

Vi tog under gårdagen en ny trepoängare borta mot svårspelade Järbo, vinst med 2-0 efter två nya mål av Jimpa.

Men efter matchen var vår tränare Eric Rode Olsen inte nöjd med insatsen; ” – En svag insats av oss. Få spelare som når upp till sina högre nivåer, vi blandar och ger i våra individuella prestationer, vi som lag blir långa, utspridda och får inte igång något ordentligt spel. Plan gör det inte lättare heller, men då måste man vara fokuserad vilket jag inte tycker vi är till 100%.”Trots detta är det vi som har de farligaste lägena och hittar stundtals bra ytor, med tid, mellan deras mittfält och backlinje. Med bättre skärpa i sista tredjedel kunde det helt klart stå mer än 1-0 i halvtid. Målet tillkommer efter en frispark där deras mur får en touch och ställer en förövrigt duktig Järbomålvakt. Eric fortsätter; ”- Tycker vi har en bra dialog i halvtid, där ingen verkar särskilt nöjd med annat än att vi trots allt leder med 1-0. Pratar om att vi ska höja fokus, tighta till och våga utnyttja att Järbo är svaga och relativt oorganiserade och ta med oss tre poäng hem till Bålsta. Vi lyckas med det sista och delvis med mer kombinationsspel.” 

Första 10-15min i andra är de svagaste så långt under säsongen och vi ska tacka Järbos oförmåga samt individuella prestationer i försvarsspelet vid tre tillfällen (en tveksam offside, en Hirre-block och en Linus-nerplockning) att de inte lyckas göra mål. Vi har dock ganska god kontroll över händelserna och förutom vid några individuella bjudningar har Järbo förtvivlat svårt att få igång spel och energi. Vi har ett antal omställningslägen, där vi tyvärr slarvar lite antingen vid sista passen eller i avsluten, vilket gör att det dröjer till slutminuterna innan vi gör 2-0, Jimpa efter inspel från Anton. 

Vad tar vi med oss? Eric avslutar ”- Vi försöker jobba med två stora bitar när det kommer till matcherna, dels att vinna fotbollsmatcher men också vilka prestationer vi gör, och då både individuellt och som lag. Idag lämnar båda delarna under punkt två mycket att önska! Men klart att jag är nöjd med 3 poäng och ytterligare en nolla, men jag har svårt att inte vara besviken över prestationen. Nu ser jag framemot en bra vecka där vi är fokuserade, ställer krav på varandra både när det kommer till närvaro och prestationer på träning och division 7-match. Nästa vecka kommer Korsnäs på besök och då kommer vi behöva höja oss rejält om vi vill ta 3 poäng. Och det tror jag samtliga vill när det dessutom är första matchen på Björkvallen!”

Som sagt, nästa lördag är det första matchen hemma på Björkvallen, kl14:00! Gästerna från Falun, Korsnäs, har öppnat serien starkt och ligger tvåa med 10 inspelade poäng! 

Hoppas vi ses där! Heja Håbo!

Håbo FF