Hem | Övriga Nyheter | Sport | Martin Lidberg inviger Vibyspårets utegym

Martin Lidberg inviger Vibyspårets utegym

image

Ett gym utan öppettider eller krav på träningskort – utegym har flera fördelar och har blivit populära. Den 15 juni inviger Håbo kommun sitt andra utegym vid Vibyspåret (det första stod klart 2014 och finns vid Gröna Dalens IP). Hälsocoachen och mästerbrottaren Martin Lidberg (bilden) finns på plats för att guida och inspirera träningssugna Håbobor.

Utegymet vid Vibyspåret stod klart till våren. Temat är träning utan maskiner och vikter. Här finns sju olika redskap, bland annat push-up, dip bar (en form av stänger som man kan använda för att utnyttja kroppstyngden i olika hävningar), monkey bars (stänger som påminner om en ribbstol med ringar att häva och hänga i), back n abs (för sit-ups) och populära battling ropes (rep).

Martin Lidberg, hälsocoach och VM-medaljör i brottning, medverkar under invigningen för att inspirera till träning och instruera hur man får ut mest av utegymets redskap.

Hålltider den 15 juni:

16.30- Martin Lidberg inleder i kommunhuset med en föreläsning om träning, hälsa, prestation och framgång. Framför allt pratar han om mental träning och hur man kan applicera detta i sin vardag för att må eller prestera bättre.

18.00- invigning och visning av redskapen vid Vibyspårets utegym.

Källa: Håbo kommun