Hem | Övriga Nyheter | Sport | Tåget tågar vidare med Håbo FF

Tåget tågar vidare med Håbo FF

image

Tionde raka segern i en helt osannolik tillställning hemma mot Mora! Segeresiffrorna skrevs till 3-2 efter att Mora kvitterat två gånger om. Håbos avgörande kom i 84e minuten genom Kim Elofsson. Längre matchrapport kommer senare.

Håbo FF - IFK Mora 3:2 (Div 3 Södra Norrland, herrar)
 
La decima!

Är inte alltid besvikelsen går hand i hand, som Pepparkaksgubbarna, med glädjen när man tar tre poäng. I hemmamatchen mot IFK Mora fanns lite den känslan efter matchen. Första halvlek är stundtals, minst sagt, medioker från vår sida, vi är bekväma i löpningar och markeringar, ofokuserade och tar många beslut som skulle få Idi Amin att se ut som ett geni. Trots det blir det målchans nästan varje gång vi sätter fart och spelar längs den välklippta och fuktiga gräsmattan, då hade våra gäster från Siljans vackra stränder svårt att hänga med. Mora gör, vad man kan förstå, en bra halvlek och skapar också en del chanser. Vi gör 1-0 när Jimpa drar på i vänsterläge utanför straffområdet, bollen letar sig snyggt in längs marken vid första stolpen.

Kvitteringen kommer när Linus viftar med händerna som ett barn som viftar med pinnen för att slå en pinata (halvmissar en utboxning) och vi står och tittar var godiset (andrabollen) tar vägen och deras forward kan plocka upp, ta bort plasten och stoppa godiset i munnen (ohotad, snyggt placera in 1-1). 2-1 kommer, innan halvtid, då Thanger som en ballerina vrider runt på den berömda femörigen i straffområdet och rullar in bollen vid bortre stolpen. Jimpa samt någon mer har ytterligare något bra läge, varav ett där Jimpa blir helt fri, men målvakten kommer med Evel Knievels hastighet ut och lyckas suga åt sig bollen med magen.

Under andra halvlekens inledning höjer vi oss något och skapar ett litet spelövertag och trycker under några sekvenser tillbaka gästerna. Deras högerback satsar, efter cirka en kvart, för alla Orsas spelemän i en nickduell, trots ett gult kort redan, och får mycket riktigt ett solklart gult kort efter att ha ”asfalterat och satt fiolen i" Freddan och får därmed lämna matchen. Samma spelare kunde ha fått syna den röda skivan i första när han river ner en Anton på g igenom.

Med detta och den positiva inledning skulle man kunna tro att vi ska ta över ytterligare, men icke, likt en äldre farbror i en gungstol på en veranda i höstsolen faller vi in i bekvämlighetens vaga och matchen blir mest kamp där vi stundtals kommer framåt och har ganska god kontroll på egen tredjedel. Mora har trots underläge svårt att skapa målchanser men efter en hörna med en kvart kvar får de en pangträff utanför straffområdet och 2-2 är ett faktum. Med 6 minuter kvar friar domaren en solklar straff, den hade till och med Judge Judy blåst för, när Jimpa blir nerriven bakifrån i straffområdet. Minuten senare härjar Jimpa i straffområdet igen, han valsar ner till kortlinjen och går inåt och hittar Kim som kommer smygande, som ett rådjurskid på jakten efter nya knoppar, men distinkt trycker in 3-2 bakom en sprattlande och chanslös Mora-målvakt. Under resterande del händer inte särskilt mycket, kamp och några frisparkar utan resultat.

En hård och regntung kamp som alltså slutar med att vi tar vår tionde seger av tio möjliga, en fantastiskt prestation i sig! Men vi har högre krav på oss själva och vårt spel än det vi presterar idag. Kul att ta med sig är att, vi idag spelar med 6 spelare som är födda 94 eller senare från start, varav Oscar Kihlgren född 99 gör sin första seriematch från start! Och ytterligare tre stycken födda 93 eller senare på bänken, varav även Danilo född 99 gör sina första Div 3-minuter!

Moras tränare kommenterade följande i sin lokalpress; ”Det kändes som ett rån. 2–2 hade varit rättvist, de var inte värda tre poäng i dag. Men fotbollen är inte alltid logisk, menar Wallin”. Att kalla det ett rån är att ta i när man knappt skapar en 100%ig målchans under andra halvlek och att man släpper till en uppsjö av målchanser plus att domaren över 90min kunde blåst för två straffar för oss. Det är skillnad på bankrån och ditt lokala drug store-rån, men så gillar vi ju rött och vitt också Smiley smile. Men heder till Mora som absolut sliter och bjöd upp till kamp!

Tack till alla er som trotsa de gråa skyarna eller följde oss på Facebook! Vi önskar trevlig midsommar och laddar om inför söndagens tuffa bortamatch mot hemmastarka Strands IF från Hudiksvall!

Håbo FF