Hem | Övriga Nyheter | Sport | Storvinst för Håbo FF Herrar inför storpubliken

Storvinst för Håbo FF Herrar inför storpubliken

image

Nationaldagen senaste åren innebär en riktig fotbollsfest! Ca 1000 personer på plats i strålande sol fick bevittna en riktig målrik match mellan Håbo och IK Franke.

Håbo FF - IK Franke  6 - 2, Plats: Björkvallen 

Första tio minutrarna börjar trevande där långbollarna avlöser varandra utan någon vidare kvalite. Efter en jämn start börjar Håbo trumma på, främst med snabba omställningar efter bolltapp från Franke och det är framförallt trion där framme, Jimmy-Rasmus-Danilo som ständigt oroar. Det är också ett sånt samarbete som gör så matchens första mål kommer till. Danilo till Jimmy som rundar målvakten och lägger in bollen. Första för året på Björkvallen!

2-0 strax därefter efter en vass slagen hörna av herr Janson som hittar Umit på första stolpen som mycket skickligt nickar in bollen. Danilo stunden efter till 3-0 och Jimmy direkt därefter 4-0. Klockan har precis hunnit upp till 32 spelade minuter och matchens känns redan här avgjort. Sista 10 min av halvleken spelas mest av och vi går till halvtidsvila med klara 4-0 efter en konstig halvlek där Håbo är hypervassa och effektiva på Frankes slarviga bolltapp.

Andra halvlek förväntas det en anstormning av Franke vilket också kommer. De lyfter upp med massor av folk och slår långa bollar mot hårt jobbande forwards. Tre tidiga byten i Håbo gör också att vi kommer ur rytmen lite och blir ängsliga. Logiskt nog kommer också reducering efter ett vansinnigt passivt försvar i Håbo på en boll längst backen som egentligen inte känns farlig. Men bollen rullar igenom hela vägen mot en ensam Frankespelare som kyligt chippar bollen över Linus i mål.

Franke forrsätter trycka på och en straff minutrarna senare gör matchen riktig spännande. En tilltrasslad situation i straffområdet gör att Frankespelare ramlar och domaren tvekar inte utan pekar på straffpunkten. Distinkt straff och 4-2. Ett nervöst Håbo uppträder inte som de ska och 4-3 är mycket nära när en skarv i boxen gör så Linus tvingas göra en svettig parad. Håbo har kontringslägen och precis ett sådant punkterar matchen. Jimmy till rasmus tillbaka till Jimmy som fri med målvakten och blir neddragen. Straff och frilägesurvisning. Firsr förvaltar straffen väl och avgör matchen med detta mål mot ett tröttkört motståndarlag som med en man mindre inte orkar en ny forcering. 6-2 kommer också i slutet där Jimpa kommer loss och skjuter in spiken i kistan. 6-2 slutar matchen. En match som blev lite onödigt spännande även om Franke inte kom närmare än två målsreducering.

Widström om matchen:
- Det blev en liten konstig match där vi leder med 4-0 efter en halvtimme utan att egentligem vara särskilt bra. Vi har haft problem med målskyttet och äntligen får vi lite enkla mål. Tyvärr åker vi på tre skador under matchen vilket gör att vi får göra tre tidiga byten vilket inte är optimalt. Vi löser det hela bra tycker jag ändå och reder ut stormen. Överlag en okej insats där vi är mycket rappare och distinkta offensivt sätt än tidigare.

Vinsten gör att Håbo rycker ifrån botten och går även förbi GUSK i en jämn tabell. Vi tackar samtliga på plats för ett enormt stöd och ett härligt arrangemang! Tack till domartrion och Franke också och ett lycka till i fortsättningen.

Målskyttar:, Jimmy 3, Danilo, Firat och Umit

Håbo FF