Hem | Övriga Nyheter | Sport | Bålsta Stadslopp hösten 2019

Bålsta Stadslopp hösten 2019

image

Under lördagen genomfördes det andra av årets Bålsta Stadslopp med en bana som startar vid IP och sedan går ett (5km) eller två varv (10 km) runt centrala Bålsta och sedan målgång inne på friidrottsbanan.

Vädret visade sig från sin bästa sida även om det var lite blåsigt tidvis men solen sken och alla deltagare och funktionärer var på bästa humör.
Efter en del kontakt hade vi lyckats få dit bröderna Kingstedt från Huddinge för ett världsrekordsförsök för döva på 10 km landsvägslöpning.
Storebror John har det nuvarande rekordet i barnvagnslöpning på 10 km med otroliga 32:20 men nu var det alltså dags för lillebror Otto att försöka slå tiden 30:30.
Direkt i starten drog de iväg som spjut med John som hare under de första fem km innan han klev av och Otto skulle få göra resten av jobbet själv. Det första varvet av två avverkades på ca 15:10 så det var inga stora marginaler ifall han skulle klara nytt rekord.

Efter hårt kämpande i motvinden på västerängsrakan vände han tillbaka mot centrum och kunde avsluta riktigt snabbt och lyckades klippa mållinjen med nya världsrekordstiden 30:25:02.
Det var en riktig nagelbitare i slutet för de som stod och väntade vid målgången men verkligen superkul för både Otto och vi som arrangörer lyckats få bevis på hur snabb vår bana är.
Övriga deltagare kämpade också jättebra med ett spann från snabbare motionärer till de som precis påbörjat sin egna löparkarriärer. Mycket positiva lovord hördes av deltagarna och förutom den snabba banan mm var prisbordet mer än välfyllt och alla gick hem med någonting under armen.

Nu tar vi paus fram till i vår då vi kör igen, förhoppningsvis ihop med er så gör vi Bålsta Stadslopp ännu bättre.

/Bålsta IK genom Mikael Tisjö.