Hem | Övriga Nyheter | Tankerutan | Nytt år … nya tankar!!

Nytt år … nya tankar!!

image

Vintern tog ett järngrepp om oss och det nya året … till stor förtjusning för en del. Stämningsfyllt med vit gnistrande snö, knarrande skor i snön, sprakande brasor att värma sig framför, härligt för barnen att åka pulka i backarna och skridskor på Kalmarviken, visst är det härligt!

Men för min egen del tycker jag nog att det kan räcka nu och inväntar våren med stor förväntan.
Våren … den bästa och vackraste tiden då allt börjar knoppas och leva igen. Då finns det hopp, nya projekt, nya idéer och nya tankar.

Det nya året bjuder på många frågor … hur blir det med räntorna, arbetslösheten, vem vinner valet, stannar svininfluensan, vad händer i Håbo kommun? Ja, det finns mycket att tänka på under det nya året.

Något som däremot inte är någon nyhet för året, är det återkommande fenomenet som startar varje år i januari.
Nyårslöftena !
Gymmen blir helt plötsligt överfulla av nydressade inspirerade och förväntansfulla motionärer som ger allt för att bli av med de kilon de lyckats dra på sig under jul och nyårshelgerna. Ja vad gör man inte för att kunna fara på semester till sommaren??
Eller de som rökt som skorstenar under helgerna de sista cigaretterna för året och sen sett med sorg paket efter paket försvinna för att efter nyår stått där med ångestfyllda tankar om att ”kanske jag bara ska röka 3 cigg per dag” allt för att slippa undan det tunga och svåra nyårslöftet.
 
Personligen har jag lagt ner det där med nyårslöften, har med åren insett att jag sällan håller dem. Men jag håller tummarna för alla som försöker, bara det är ju en styrka i sig, att försöka, och ibland går det ju faktiskt vägen att man vinner om man är motiverad i tanken.

Önskar Er alla ett gott och bättre nytt år!

Susanne Boussard
Kalmarsand