Hem | Övriga Nyheter | Ungdom | Rapport från Våga Va' Dig Själv!!! - lägret 2011 (dag1)

Rapport från Våga Va' Dig Själv!!! - lägret 2011 (dag1)

image

Håbostiftelsen Våga Va' Dig Själv!!! motto är att motverka utanförskap hos ungdomar: Det anordnas olika aktiviteter året runt, och sommarens höjdpunkt, sedan fem år är lägret. Nu har rapporten från första dag kommit.

Måndag 27/6

En efter en dök upp på Bålsta Station tidigt på måndagsmorgonen. Några ansikten var nya, några bekanta. Med Håbo Buss åkte vi ut till Säbyholm där vi välkomnades av ledarna och fick våra lägerkit som bestod av lägertröja, vattenflaska och en bok där vi själva får vara kreativa.

Resten av förmiddagen gick åt till att lära känna varandra bättre, bland annat genom att leka olika lekar innan det var dags för lunch, som idag var klassikern köttbullar med potatis.
Eftersom vi hade väldigt tur med vädret var de flesta badsugna efter de samarbetsövningar vi hade efter lunch. Allihopa tog med sig vattenflaska och badkläder och gick en promenad på 3km. Väl framme väntade det efterlängtade badet och för de som inte ville bada fanns det andra aktiviteter att göra om man ville. Efter det svalkande doppet väntade samma promenad tillbaka till Säbyholm innan middagen.

Under kvällen hade vi något som kallas för organiserad fritid, man får välja själv vilken aktivitet man vill göra. Idag fanns det att välja mellan ”Bakhaket”, tipspromenad, spel och fysisk aktivitet.
Dagen avslutades med grillning tillsammans med alla nya och gamla vänner.

Johanna Huuhka

--------------------------------------------------------------------------

Stiftelsens hemsida:http://www.vagavadigsjalv.se/