Hem | Övriga Nyheter | Ungdom | Dagbok från Våga Va' Dig Själv!!! - lägret (sista dagen)

Dagbok från Våga Va' Dig Själv!!! - lägret (sista dagen)

image

Här kommer dag5-rapporten från Håbostiftelsen Våga Va' Dig Själv!!!-läger.

Fredag 1/7
Efter att jag skrivit igår gick vi iväg till en kåta för att bara mysa tillsammans och öva på lägerlåten. Vi satt även upp tälten och hade en liten tävling om vem av tjejerna och killarna som gjorde det fortast, vi tjejer vann. Det var en väldigt mysig och rolig kväll.

För de som sov i tält blev det inte så många timmars sömn, och särskilt inte för de som valde att sova under bar himmel. Både myggor och regn var något oönskat men de flesta var tappra och låg kvar utomhus ändå.
När alla hade ätit frukost ute i naturen gav vi oss tillbaka till Säbyholm för att packa det sista och städa i husen. Fram till lunch var det ganska fritt val på vad man ville göra, om man hade städat klart. Några målade klart sina tavlor, andra satt bara och umgicks och några spelade fotboll. Efter lunch var det dags att med gemensamma krafter städa Konstateljén och även fotas med våra tavlor. Bilderna Emelie tog kommer tillsammans med en liten text om oss hamna i någon slags bok är det tänkt.

Under veckan har de som velat fått övat in ett nummer inför ”Öppen Scen” som vi hade innan middagen idag. Vi fick lyssna på sång, titta på dans och se en liten charaderteater som två av ledarna visade upp. Därefter var det dags för middag: Tacobuffé! Väldigt uppskattat av alla, och man märkte på många att det började dra ihop sig till sista timmen tillsammans. En del kramar delades ut redan nu och vemodskänslan dök upp.
Innan föräldrarna kom för att hämta oss hade vi en liten avslutning tillsammans i gymnastiksalen. Mika och Arne höll ”tal” och det var nog ingen som inte blev berörd av det de berättade. Redan här fälldes det några tårar bland både ledare och deltagare.
Som minne från lägret fick vi jongleringsbollar med VVDS-loggan, en penna med samma logga och en enkrona som är en symbol för det Arne pratade om. ”Den ena sidan symboliserar de mål och drömmar man har i livet, och man ska inte låta någon annan ta ifrån dig de. Den andra sidan symboliserar den svåra delen, att nå målen och drömmarna men om man verkligen jobbar för att komma fram till målet så kommer det inte vara några problem. Hemligheten bakom uppfyllda drömmar är hårt arbete.” Dessa ord sa Arne när han pratade inför oss, och både han och Mika sa flera gånger att vi är en underbar grupp med ungdomar, och det känns alltid skönt att få höra.

När föräldrarna väl dök upp framförde vi årets lägerlåt och sa hejdå till varandra. Som vanligt fälldes det några tårar när vi kramade om varandra, även fast vi säkerligen kommer att träffas snart igen. Samtidigt som det var tråkigt att lämna lägret och kompisarna, tror jag de flesta tycker det var skönt att få komma hem. Veckan har varit tuff på många sätt, men vi har klarat oss igenom den och blivit ännu starkare. Alla som varit med under den här veckan har växt som personer, hur lite eller mycket spelar ingen roll. Att delta i VVDS-lägret är en helt annorlunda upplevelse om man jämför med andra läger som finns, här får du prova på många olika aktiviteter, du får vara precis som du är och du får verkligen vänner som betyder mycket. Så kom ihåg: VÅGA VA DIG SJÄLV!!!

Tack till alla ledare, Arne och Lena, alla sponsorer, Säbyholm och alla deltagare för den här veckan!

Johanna Huuhka

---------------------------------------------------------

Stiftelsens hemsida:http://www.vagavadigsjalv.se/

Läs mer om lägret

Dag1
  |  Dag2  |  Dag3Dag4