Hem | Övriga Nyheter | Ungdom | Christofer Fjellner ACTA-avtalets representant mötte eleverna på Fridegårdsgymnasiet

Christofer Fjellner ACTA-avtalets representant mötte eleverna på Fridegårdsgymnasiet

image

EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M) besökte Fridegårdsgymnasiet på måndagen den 23 april.

Han kom till Fridegårdsgymnasiet för att fortsätta dialogen med eleverna om bla. censur på Internet som som hans kollegor, EU-parlamentarikerna Cecilia Wikström och Marita Ulvskog, gav vid deras besök på skolan i februari.

Elin Quas samhällslärare och skolambassadör för EU på Fridegårdsgymnasiet hade bjudit in honom som en del av hennes uppdrag att verka för att sprida information om hur EU fungerar från ett svenskt perspektiv samt att öka fokus på internationella frågor.

Fjellner framträdde tillsammans med Jonas Eliasson som var moderator för frågestunden. Fjellner förklarade varför det är nödvändigt att skydda varumärken och patent och vikten av internationella handelsavtal. ACTA har för avsikt att skydda mot immaterialrättsintrång, dvs piratkopiering av allt från kläder till medicin och bildelar. Fjellner gick också in på Ipred-lagen, som tillåter upphovsrättinnehavare att ta del av misstänkta fildelares ip-adresser från internetleveranörer vid misstanke om brott mot upphovsrättskyddat material, som exempelvis film.

Eleverna i det fullsatta Fridegårdscaféet blev nöjda med informationen som Fjellner gav om frihandel, varumärkesskydd och i synnerhet ACTA-avtalet om upphovsrätttsskyddat material på Internet.

Källa: Fridegårdsgymnasiet